Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal de l’Anoia rep la visita de la Directora General de Joventut, Rut Ribas, per abordar els reptes en matèria de joventut

19 d'abril de 2024

El Consell Comarcal de l’Anoia, va rebre la setmana passada la visita oficial de la Directora General de Joventut, Rut Ribas Martí, qui va fer una visita a l'Anoia reunint-se amb representants de l’ens comarcal i representants locals per conèixer les instal·lacions i activitats que es desenvolupen així com escoltar les necessitats i els desafiaments actuals que afecten a les persones joves de la comarca.

La jornada va començar a la seu del Consell Comarcal de l'Anoia, on Ribas va ser rebuda pel president, Jordi Parcerisas, la consellera de Joventut, Carme González i la cap de l’Àrea de joventut, Soraya Pérez. 

Aquí, es van tractar qüestions claus com la importància de continuar apostant per al desplegament de les polítiques de joventut a la comarca i dotar de més recursos per consolidar figures tècniques de joventut i fer més accessibles els serveis per al jovent. La casuística territorial de l’Anoia, la manca de transport públic des d’alguns punts de la comarca o la necessitat d’oferta formativa, sobretot pel que fa a cicles formatius, han estat preocupacions destacades pel president Parcerisas qui va declarar: "És vital abordar la mobilitat i la formació per garantir que els i les nostres joves puguin accedir a una educació i oportunitats laborals, sense necessitat de deixar la seva comarca."

Seguidament, es va incorporar part de l’equip de joventut, que actualment el formen 18 persones i es va fer una breu presentació dels serveis i projectes que s’ofereixen des del Consell Comarcal a tota la comarca. Rut Ribas va aprofitar l'ocasió per felicitar a l’equip i va reafirmar el seu compromís amb els joves de l'Anoia. Ribas va dir que l’objectiu és treballar de costat amb les autoritats locals per superar qualsevol barrera que els joves encarin, assegurant així un futur més brillant i accessible per a tots.

Acompanyant a la Directora Ribas, estaven Aina Surià Llopart, Coordinadora Territorial de Joventut a Barcelona i Mireia Medina Gargallo, Tècnica de la Coordinació Territorial a Barcelona. 

Posteriorment, la delegació va prosseguir cap a l'Espai Jove Can Muscons a Vilanova del Camí, on l'alcaldessa Noemí Trucharte i la regidora de Joventut, Alba Pérez, van acollir la comitiva. La visita va culminar a La Pobla de Claramunt, on l'equip de Joventut local, juntament amb l'alcalde Toni Mabras, van compartir els èxits del Cau Jove, un centre que porta 19 anys activament atenent la joventut local.

Aquesta visita no només ha permès identificar les àrees de millora, sinó que també ha reforçat el vincle entre la Generalitat i les autoritats locals de l'Anoia, establint una base sòlida per a futures col·laboracions en favor de la joventut.

Last modified: 19 d'abril de 2024