Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal de l’Anoia s’adhereix al Manifest Descobrir per un nou model de turisme al servei del país

17 de març de 2021

La revista Descobrir Catalunya ha impulsat, juntament amb les principals entitats de turisme rural i agents turístics d’arreu del país, un Manifest que demana un canvi urgent de model turístic aprofitant els aprenentatges que ha deixat la pandèmia. Des que es va fer públic el mes de setembre diverses institucions s’han sumat al Manifest; la darrera és el Consell Comarcal de l’Anoia, que recentment ha aprovat en Junta de Govern la seva adhesió a la iniciativa.

El Manifest ja compta amb més de 2.000 signants i demana que es plantegi amb urgència el debat sobre el model turístic ara que han aflorat les contradiccions d’un sistema basat en el turisme internacional de masses. Concretament, demanen que s’adoptin cinc mesures molt bàsiques: aplicar criteris de sostenibilitat, promoure estratègicament el turisme de proximitat, millorar la qualitat de l’oferta turística i l’ocupació que genera, ordenar l’activitat per combatre la massificació i, finalment, crear una taula unitària de tots els agents implicats per coordinar les polítiques de turisme.

El Conseller de Turisme, Programes Europeus i Relacions Institucionals del Consell Comarcal de l'Anoia, Daniel Gutiérrez Espartero, ha expressat que “des del Consell Comarcal es veu el manifest com una oportunitat per obrir i consolidar estratègies de desenvolupament turístic sostenible de país. És en aquest sentit el l'Anoia dóna suport al manifest i s'hi adhereix.

Amb aquesta decisió, el Consell Comarcal de l’Anoia se suma a altres institucions que ja s’han posicionat a favor d’un canvi de model turístic, com els Consells Comarcals del Bages, de l’Alt Urgell, de la Conca de Barberà i del Priorat, entre d’altres. El Manifest íntegre es pot llegir a la pàgina web manifest.descobrir.cat, així com el llistat complet d’impulsors i adherits.

Last modified: 17 de març de 2021