Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal de l’Anoia treballarà per impulsar el turisme sostenible a la comarca

22 de març de 2017

La Diputació de Barcelona impulsa la distinció en el Compromís per la sostenibilitat amb l’obtenció de la certificació Biosphere

La Diputació de Barcelona implantarà la certificació de turisme sostenible BIOSPHERE a la província de Barcelona, a través de les 3 marques turístiques Costa de Barcelona, Paisatges de Barcelona i Pirineus de Barcelona. A l’Anoia, dins la marca paisatges de Barcelona, serà el Consell Comarcal de l’Anoia l'ens gestor i impulsor perquè les empreses s’adhereixin a aquesta metodologia de treball en la línia de la qualitat i la sostenibilitat.

Entre totes les certificacions de turisme sostenible existents, s’ha triat el Biosphere perquè té reconeixement i presència internacional, neix amb el suport de l’ONU i de l’OMT, per la seva alineació amb les estratègies de turisme sostenible de Catalunya i Barcelona, perquè va ser aprovat pel Global Tourism Sustainable Council (GSTC), perquè té acords amb els principals operadors turístics del món (TUI, KUONI, BookGreener, DER Touristik Rewe...), aportant posicionament, visibilitat, promoció i màrqueting internacional i perquè l’ONU i l’Agència Catalana de Turisme han declarat l’any 2017 com l’any internacional de turisme sostenible.

Des del Consell Comarcal de l’Anoia en els darrers anys s'ha treballat dins el projecte d'implantació del Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions, més conegut com a SICTED. Dins aquest projecte hi ha una quinzena d'empreses turístiques de l’Anoia, que han apostat per un turisme de qualitat per la nostra comarca. Però cal seguir treballant per un desenvolupament sostenible del turisme i en aquest sentit, la Diputació de Barcelona ha iniciat els treballs per a desplegar al territori el segell Biosphere Destination.

Les empreses de serveis turístics de la comarca interessades en adherir-se al projecte i aconseguir el segell hauran de seguir un programa basat en l’assistència a formacions, participació en tallers col·lectius i rebran l’assessorament i acompanyament d’implantadors especialistes en el compliment dels requisits del segell.

El segell Biosphere valora la gestió sostenible, la conservació mediambiental, la protecció cultural, el desenvolupament socioeconòmic i la satisfacció al client. Un factor important és que es posa el focus en el pla de millora de l'empresa o destinació.

Per poder participar al projecte cal que ho feu saber a través del correu electrònic: lcosta@anoia.cat o al telèfon93 805 06 11.

Last modified: 5 de febrer de 2018