Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal de l’Anoia va acollir l’Acte Postcongressual del 8è Congrés Nacional de la Gent Gran de Catalunya

3 de març de 2020

Es van presentar les nou línies de treball tractades en aquest Congrés i es va agrair la feina dels assistents, animant-los a seguir participant de manera activa

El passat dia 25 de febrer va tenir lloc, al Consell Comarcal de l’Anoia, l’Acte Postcongressual a l’Anoia referent al 8è Congrés Nacional de la Gent Gran de Catalunya, que és la fase de difusió i seguiment per donar compliment als acords, les conclusions i el Manifest d’aquest Congrés. La benvinguda va anar a càrrec del president del Consell Comarcal, Xavier Boquete, que va agrair la participació i treball de les persones membres de la Comissió Permanent Consell de la Gent Gran de l’Anoia.

A continuació, Enric Esquer, representant de la comarca al Consell Nacional de la Gent Gran de Catalunya, va explicar les principals conclusions que figuren en un llibret que es va repartir entre els assistents. Nou punts que es resumeixen en Solitud no volguda; Acceptació del cicle de la vida i de la mort; Visibilització de la gent gran; Intimitat, afectivitat i sexualitat; Qualitat de vida; Solidaritat intergeneracional; Participació i representativitat; Preparació per a l’envelliment i la longevitat; i Desenvolupament sostenible. Esquer va acabar explicant el procés i valorant la feina que s’està fent des de l’nici amb el Precongressual, amb el Congressual i ara en el Postcongressual, animant els membres del Consell de la Gran de l’Anoia a participar d’una manera activa.

Tot seguit, David Agustí, responsable de l’Oficina de la Gent Gran Activa (OGGA) de la Generalitat i secretari del Consell Gent Gran de Catalunya, va agrair la feina feta i va donar detalls del Congrés, manifestant el compromís de fer que els acords que s’hi havien adoptat es portin a la pràctica i que el treball fet pugui ser una realitat, amb la participació dels diferents departaments de la Generalitat. Va destacar el treball fet per tots els actors participants, animant a seguir en aquesta tasca.

Finalment, es va agrair la participació en l’acte de diversos alcaldes i regidors de la comarca.

Last modified: 3 de març de 2020