Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal demana a la Diputació de Barcelona suport per prevenir situacions d’exclusió social

25 de gener de 2012

El diputat d'Igualtat, Ciutadania i Benestar Social, Josep Oliva, va visitar el passat dimecres 18 de gener el Consell Comarcal de l’Anoia per conèixer la realitat de la comarca de l’Anoia en el seu àmbit.

El Sr. Oliva, acompanyat del cap de servei d’Acció social, Francesc Hernández, la directora de Programa d’Envelliment Actiu, Pilar Martinez, i la cap d’Oficina de Promoció de Polítiques d'Igualtat, Maria Isabel Cárdenas, es va reunir amb el president de l’ens comarcal, Xavier Boquete, els consellers de les àrees de Serveis Personals i  Benestar Social, Angel Soteras i Jordi Batalla respectivament, i les tècniques referents del departament.

La reunió va tractar temes com el programa d’atenció i prevenció a la drogodependència, servei d’orientació a joves i famílies amb relació al consum de drogues, el projecte “voluntariat sènior”, programa per fomentar el voluntariat entre les persones grans de la comarca així com altres diferents projectes que s’estan duent a terme des del departament.

Els i les representants del Consell Comarcal, no van voler deixar passar l’oportunitat de demanar suport tècnic i econòmic per elaborar i implementar un Pla d’Inclusió Social en clau comarcal, que permeti definir i prioritzar les intervencions adreçades a prevenir i atendre les situacions de vulnerabilitat de la ciutadania amb l’objecte d’evitar situacions d’exclusió social, així com el compromís de recolzament econòmic per tal de dotar els projectes que se’n desprenguin.

En aquest sentit, el diputat es va mostrar molt receptiu amb el nou projecte exposat i es va comprometre, una vegada presentat dins el catàleg de serveis de la Diputació a fer-ne l’estudi i seguiment. Alhora va encoratjar al departament a seguir treballant en tots aquests projectes amb l’horitzó del benestar social.

Last modified: 5 de febrer de 2018