Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal dona oportunitats laborals a les persones majors de 45 anys amb el programa “Treball i Formació”

29 d'octubre de 2019

El Consell Comarcal de l’Anoia ha dut a terme aquest 2019 el Programa Treball i Formació, una aposta per fomentar l’ocupació amb la contractació laboral de persones aturades d’especial vulnerabilitat per a tasques de manteniment, suport administratiu i altres als municipis de la comarca de l’Anoia. Al llarg d’aquest 2019, l’ens comarcal ha fet 40 contractes d'una durada d’entre 6 a 12 mesos, tots ells a jornada completa.

El programa està adreçat a persones aturades majors de 45 anys que havien exhaurit la prestació per desocupació, subsidi o bé són beneficiàries de la renda mínima d’inserció. “Treball i Formació” pretén anar més enllà d’un pla d’ocupació, ja que combina les accions d’experiència laboral amb les de caràcter formatiu per millorar les competències transversals i professionals dels participants.

L’entrega dels diplomes del programa ha anat a càrrec del vicepresident primer de Promoció Econòmica i Infraestructures del Consell Comarcal, Jordi Cuadras, qui va mantenir una trobada amb els integrants del curs per intercanviar visions i transmetre’ls el suport i treball que el Consell fa per a la inserció laboral de les persones amb dificultats per a trobar una feina: “Sabem que no és suficient però és necessari. Estem compromesos en dur a terme aquest programa per aconseguir que el màxim nombre de persones possible puguin tornar a la roda del mercat laboral. I ho fem dirigint-nos al col·lectiu de majors de 45 anys que és un dels col·lectius amb dificultats a l’hora de trobar una feina. L’edat és un valor per l’experiència acumulada i no un greuge i per això, amb aquest programa, volem donar oportunitats a tot aquest col·lectiu. A més, som molt conscients de la importància que té, sobretot en aquests trams d’edat, poder cotitzar per a poder accedir una pensió digna quan s’arribi a la jubilació”.

El programa Treball i Formació del Consell forma part dels programes del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Fons Social Europeu i el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social del Govern d’Espanya.

Last modified: 29 d'octubre de 2019