Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal edita per segon any el calendari de L’Anoia del Camp a la Taula

15 de gener de 2014

El Consell Comarcal de l’Anoia ha editat, en el marc de la Xarxa Productes de la Terra i amb el suport de la Diputació de Barcelona 5000 calendaris per donar a conèixer la diversitat, la riquesa i la qualitat dels productes que es cultiven i s’elaboren a la nostra comarca, l’Anoia.

Si l’any 2013 podíem trobar al calendari productes autòctons de l’Anoia, les seves temporades, llocs on trobar-los, festes d’interès, refranys, etc. enguany, el calendari 2014 mostra algunes de les receptes elaborades per restaurants que aposten per aquests productes acompanyades d’un maridatge amb vins de proximitat, proposat per Sònia Farran, sommelier.

El calendari és gratuït i es pot trobar al Consell Comarcal de l’Anoia fins exhaurir existències.

El sector de productes alimentaris locals i de qualitat té un gran potencial tant des del punt de vista de l'activitat econòmica com des de la seva projecció territorial, ambiental i cultural, i, en definitiva, de reforçament de la identitat local, per aquest motiu des del Consell Comarcal de l’Anoia es treballa amb la finalitat d’ enfortir el teixit empresarial de productes alimentaris locals i de qualitat i impulsar i promocionar el consum d’aquests productes i l’artesania alimentaria de casa nostra.

Són diferents les actuacions de promoció que porta a terme el Consell Comarcal.
El passat mes de novembre el projecte es va estrenar a les xarxes socials de facebook i twitter amb la voluntat d’arribar a més persones i apropar els productes, les receptes, els artesans i els establiments de restauració vinculats al projecte. Altres accions que es realitzen és el treball diari per l’actualització del cens d'empreses agroalimentàries. En aquest sentit, enguany es posarà especial interès per incloure els elaboradors de productes d’horta i que treballin varietats locals. Aquestes i altres actuacions es sumen a les ja realitzades com el catàleg dels establiments i comerços que comercialitzen productes artesans agroalimentaris i el catàleg de productes de la terra que recull els productes alimentaris de la comarca. Actualment el projecte compta amb quasi un centenar de productors i elaboradors adherits.

Last modified: 5 de febrer de 2018