Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal acollirà un curs de prevenció de conductes de risc en els joves

28 de gener de 2014

S’adreça a monitors, tècnics, formadors i voluntaris de l’esport i el lleure, i està obert també a col·lectius d’altres àmbits que treballen amb el jovent.
S’hi ensenyarà a detectar i prevenir conductes de risc com el consum de drogues, els trastorns alimentaris, les sòcioaddicions o el ‘bullying’
Prevenció conductes risc en joves[700KB]

 

El Consell Comarcal de l’Anoia acollirà el mes de febrer un curs que ensenyarà a prevenir en els joves conductes de risc com ara el consum de drogues, els trastorns alimentaris, les sòcioaddicions o la discriminació i el ‘bullyng’, entre altres. Organitzada pel Servei Comarcal de Joventut del Consell i l’Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona, aquesta formació s’adreça especialment a tècnics, educadors, monitors i voluntaris de l’esport i el lleure, i està oberta també a professors, AMPA’s, entitats i altres agents dels àmbits de la joventut, la salut, l’educació, la participació ciutadana i els serveis socials que treballin amb el jovent.

 

Aquests col·lectius són referents educatius amb qui els joves es relacionen amb proximitat i confiança i, a més, poden disposar de recursos per saber detectar i gestionar la presència de conductes de risc en el seu àmbit d’actuació. Així mateix, la pràctica d’activitats esportives i del lleure esdevé una eina preventiva de primer ordre, per les seves característiques educatives, lúdiques i socialitzadores, que incideix en el benestar dels joves.

El curs consta d’un total de 12 hores, que es faran en tres sessions, els divendres 14, 21 i 28 de febrer, de les 10 del matí a les 2 del migdia, a la seu del Consell Comarcal de l’Anoia (plaça Sant Miquel, 5, d’Igualada).

L’objectiu és sensibilitzar els assistents del seu paper com a agents de prevenció i educadors en salut, i facilitar-los eines per ajudar-los a prevenir les conductes de risc, potenciant la protecció dels infants i els adolescents i minimitzant els factors de risc. Es tracta que adquireixin els coneixements necessaris per a detectar aquestes conductes i poder-hi intervenir, prestant especial atenció al consum de drogues.

Durant les sessions es tractaran els temes següents:
-Les bases de la prevenció: els factors de risc i els factors de protecció.
-Els professionals del l’esport i del lleure com a agents de prevenció.
-Fomentar els beneficis de les activitats físiques i lúdiques i prevenir els seus riscos.
-Les conductes de risc que es poden detectar i prevenir (consum de drogues, trastorns alimentaris, sòcioaddiccions, discriminació i ‘bullying’)
-Fomentar els factors protectors a través del lleure i l’esport.
-Gestionar la detecció de conductes de risc amb els joves.
-La implicació dels pares o tutors, el dilema de la confidencialitat

La formació anirà a càrrec de professionals de la Fundació Esportsalus, una entitat no lucrativa que des de l’any 1986 treballa pel foment d’hàbits saludables, la reinserció social de col·lectius en risc d’exclusió social i la prevenció de conductes de risc mitjançant l’esport i el lleure.

Inscripcions obertes
Les inscripcions, que són gratuïtes, ja estan obertes i s’han de fer omplint el formulari que trobareu a https://docs.google.com/forms/d/1_01ggIobrA3xk5Y_q3ph2q7Y9Jv5wyaWN6qPjqYYftA/viewform

En finalitzar el curs es lliurarà un certifica d’assistència.
Per a més informació podeu contactar a joventut@anoia.cat

Last modified: 5 de febrer de 2018