Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal engega una campanya per a conèixer en profunditat i potenciar el sector de l’artesania, el disseny i la creació a l’Anoia

28 de juliol de 2020

Des de l’ens comarcal es convida les empreses i professionals d’aquest àmbit a omplir un formulari i, un cop es disposi de la informació detallada de la seva activitat, es podran impulsar iniciatives per a potenciar el sector

El Consell Comarcal de l’Anoia i els seus municipis, amb el suport de la Diputació de Barcelona, llancen aquest juliol la crida “Gent creativa de l’Anoia, us estem buscant!”, una campanya que té per objectiu conèixer en profunditat aquest sector a la comarca per a, posteriorment, poder desenvolupar accions que permetin ajudar-lo, connectar-lo, visibilitzar-lo i potenciar-lo. Aquesta acció s’emmarca en el projecte Anoia en Transició, un projecte innovador de cooperació entre els municipis de San Martí de Tous, La Llacuna, Copons i el Bruc, que treballa per posicionar l'Anoia com a referent en artesania contemporània.

Aquesta crida proposa a les empreses i professionals del sector omplir un breu formulari on se’ls pregunten aspectes com el seu àmbit d’activitat –ceràmica, joieria, disseny gràfic, il·lustració, etc.–, el lloc on treballen, on venen els seus productes, les dades de contacte o si tenen web o xarxes socials, entre d’altres aspectes. Les dades proporcionaran informació sobre aquest perfil de professionals, ja siguin artesans, dissenyadors o creadors que dissenyen i creen productes o bé serveis únics que empren processos de producció de tipus artesanal, de manera ètica i sostenible i que els seus canals de venda són tant físics com digitals. El fet de potenciar un teixit creatiu localitzat, connectat i que comparteixi inquietuds servirà per crear les bases de futures col·laboracions entre professionals i administració, promocionant, consolidant i aportant eines de millora per aquest col·lectiu.

A Catalunya el sector artesà compta avui amb més de 9.200 empreses i ocupa més de 11.500 persones. Un àmbit en creixement que incideix en el progrés i la dinamització de les economies locals. Les persones interessades a omplir el formulari poden fer-ho a través del web www.anoia.cat.

Last modified: 28 de juliol de 2020