Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal de l’Anoia reclama a la Generalitat que compleixi el compromís de pagar les beques menjador durant l’estiu

28 de juliol de 2020

L’ens comarcal aprova per unanimitat una moció instant el Govern a fer efectiu, tal com es va comprometre, el pagament d’un recurs imprescindible per moltes famílies a l’hora de garantir una correcta alimentació per als seus infants

El ple del Consell Comarcal de l’Anoia ha aprovat per unanimitat aquest dimarts, 28 de juliol, una moció instant la Generalitat a fer efectiu el pagament de les beques menjador per als actuals mesos d’estiu, tal com es va comprometre setmanes enrere. 

Fins aquest moment, les famílies beneficiàries no han rebut a les seves targetes moneder –activades excepcionalment per a pal·liar el tancament dels menjadors a causa de la pandèmia– la recàrrega econòmica que els ha de permetre sufragar les despeses equivalents a un àpat complet diari per als seus fills o filles durant les vacances escolars. 

Per això, el Consell Comarcal de l’Anoia demana al Departament d’Educació que faci efectiu el seu compromís de mantenir aquestes beques durant tot l’estiu, li demana que efectuï la corresponent recàrrega econòmica a les targetes moneder el més aviat possible i li trasllada la preocupació per la difícil situació a la qual es veuen abocades moltes famílies i infants en risc d’exclusió per aquest motiu.

Les targetes moneder es van posar en marxa al mes de març en resposta al confinament de la població per a frenar el coronavirus i va permetre garantir, mentre va durar el curs, la correcta alimentació de tots escolars que, en condicions normals, rebien una beca per al servei de menjador del seu centre educatiu. 

Posteriorment, des del Consell Comarcal de l’Anoia i altres consells comarcals del país, es va sol·licitar ampliar-ne la vigència, una demanda que la Generalitat va respondre afirmativament. Però, a dia d’avui, els pagaments no s’han fet efectius.

Last modified: 28 de juliol de 2020