Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal fa el primer pas per aplicar la llei LGTBI a l’Anoia

22 d'octubre de 2019

Treballa amb la Generalitat per desplegar les accions que preveu la norma en l'àmbit comarcal

Aposta per a poder aplicar la llei pels drets de les persones LGTBI a la comarca de l'Anoia. El vicepresident primer del Consell Comarcal, Jordi Cuadras, la vicepresidenta responsable de Servei a les Persones, Carme Zaragoza, i la consellera de Joventut, feminisme i LGTBI, Carme González, s'han reunit amb la responsable de l'Àrea per a la Igualtat de Tracte i No-discriminació de Persones Lesbianes, Gais, Transgènere, Bisexuals i Intersexuals (LGTBI) de la Generalitat, Maria Lluïsa Jiménez.

L'objectiu de la trobada ha estat marcar com desplegar a la comarca de l'Anoia la Llei 11/2014 per garantir els drets de les persones LGTBI i per erradicar conductes homofòbiques, la bifòbiques i transfòbiques. El Consell Comarcal està compromès amb les persones LGTBI i aquest mandat s'ha creat, per primera vegada, una conselleria que inclou explícitament l'atenció a aquest col·lectiu.

La consellera de Joventut, Feminisme i LGTBI, Carme González, explica que "fem una aposta per posar en valor la diversitat sexual i de gènere que hi ha a la comarca. Volem ser referent en aquest tema i avançar-nos amb iniciatives que estiguin encaminades a aquest objectiu perquè ningú, sigui jove o gran, pugui sentir-se discriminat per raons de sexe o gènere. Treballem per una comarca on, tant als municipis grans com als més petits, es vetlli pels drets de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals".

A través de la llei, i d'acord amb la Generalitat de Catalunya, l'ens comarcal planificarà diferents accions a l'Anoia en els propers mesos. La llei preveu accions com un servei d'atenció, formació, un pla comarcal i altres de caràcter més reivindicatiu. Després d'aquest primer pas, Generalitat i Consell treballaran en la definició de les actuacions.

Last modified: 22 d'octubre de 2019