Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal fomenta la cultura emprenedora en cinc centres escolars de l’Anoia

21 de juliol de 2021

En aquesta edició del Programa Cultura Emprenedora a l’Escola, l’ens ha organitzat un Kahoot

El Consell Comarcal de l’Anoia ha participat un any més en el programa Cultura Emprenedora a l’Escola, que lideren el Departament d’Educació i l’Àmbit d’Estratègies per l’Ocupació de l’ens i que promou la Diputació de Barcelona, amb l’objectiu de fomentar la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d’educació primària i, en concret, a l’alumnat de 5è de primària. Al programa hi participen cinc escoles de la comarca i 168 infants: l’Escola Alta Segarra (Calaf), l’Escola Les Passeres (Castellolí), l’Escola Castell d’Òdena (Òdena), l’Escola Les Flandes (Piera) i l’Escola Maria Borés (La Pobla de Claramunt).

Els alumnes, amb el suport de la comunitat educativa, l’administració i altres agents socials de les respectives localitats, creen i gestionen una cooperativa escolar durant el curs. Cada una d’elles compta amb un NIF fictici, nom i logotip, i la majoria ja ha venut els seus productes al mercat del seu municipi. La vicepresidenta responsable d’Educació, Carme Zaragoza, destaca la importància de “fomentar entre els i les joves estudiants de la nostra comarca els valors de l’emprenedoria, unes eines que, en la seva futura etapa de desenvolupament personal i professional, els resultaran de gran utilitat”.

La novetat d’aquest curs ha estat que el Consell Comarcal va impulsar el mes de maig un concurs virtual de preguntes a través de Kahoot que va comptar amb la participació dels 168 infants que participen al programa. Cada escola va editar un vídeo en què la seva cooperativa explicava com s’havia constituït, el funcionament i el producte que oferien, i després es va fer un Kahoot amb preguntes sobre totes les cooperatives. Cada soci de la cooperativa guanyadora, Ascalaf de l’Escola Alta Segarra, va rebre un premi, mentre que la resta de participants van obtenir material escolar com a obsequi.

Last modified: 21 de juliol de 2021