Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal guiarà el comerç de l’Anoia cap a la digitalització

24 de setembre de 2019

El programa 'Botigues amb futur' l'acompanyarà en la seva transformació digital

El Consell Comarcal de l'Anoia, a través del seu Servei de Comerç i amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de TIC Anoia, ha creat un Pla d'Impuls de la transformació digital del petit comerç de l'Anoia, sota el títol 'Botigues amb futur'. Els objectius d'aquest programa són analitzar la relació dels petits comerços amb la digitalització i el comerç electrònic, trencar barreres de resistència al canvi i donar suport per superar la barrera de coneixement i competències digitals.

El programa comptarà amb dues fases, la primera dirigida als comerciants amb diverses sessions informatives a diferents municipis de l'Anoia: Piera, Capellades, Santa Margarida de Montbui i Calaf, les quals servirà per a generar el coneixement i la formació necessaris. Per fer-ho es comptarà amb la col·laboració de les empreses de l'associació TIC Anoia 

La segona part del programa “Botigues amb futur” consistirà en oferir assessorament individualitzat a 15 comerciants que hagin assistit als espais de formació. Comptaran amb dues hores d'avaluació del comerç i de detecció de l'estratègia més adient, i dues hores més de planificació i de suport tècnic. L'objectiu és obtenir un Pla estratègic de desenvolupament digital del negoci amb un calendari i accions a desenvolupar concretes per a cada negoci.

Fòrum Anoia Comerç

El Campus Motor Anoia de Castellolí acollirà dimarts 1 d'octubre el Fòrum Anoia Comerç, al qual assistiran alcaldes, regidors i tècnics de promoció econòmica, presidents d'associacions de comerciants de l'Anoia i també representants d'altres administracions. La jornada comptarà amb una presentació del president del Consell Comarcal de l'Anoia, Xavier Boquete. Tot seguit intervindrà la consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón, analitzant els reptes, avantatges i desavantatges que viu el comerç amb el rerefons de la digitalització i el comerç electrònic. També explicarà quines polítiques s'estan treballant en aquesta àrea al seu Departament.

Després el consultor tecnològic, membre de TIC Anoia i gerent de Ceina, Manel López, parlarà de la transformació digital en el sector del comerç, citant experiències i casos d'èxit. El vicepresident primer de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de l'Anoia, Jordi Cuadras, i el diputat delegat de comerç de la Diputació de Barcelona, Òscar Sierra, seran els encarregats tot seguit de presentar el programa 'Botigues amb futur'. La jornada acabarà amb un debat final i obert entorn a les polítiques municipals de comerç.

El vicepresident Jordi Cuadras destaca que “des de l’àrea de Promoció Econòmica del Consell volem fer tots els esforços per acompanyar el teixit comercial de l’Anoia en fer el pas cap a la digitalització. Un repte que molts comerços, potser per la seva envergadura, no poden fer en solitari però que en canvi si que s’ho poden plantejar si tenen el suport d’un ens supramunicipal com és el Consell Comarcal. Com diu el títol del programa “Botigues amb futur” volem que les botigues dels nostres pobles i ciutats tinguin futur. I és que un municipi amb comerç és sinònim d’un municipi viu, amb activitat econòmica, més llum als seus carrers i, com molts estudis marquen, més sensació de seguretat pels vianants”.

Last modified: 24 de setembre de 2019