Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal inicia la formació de preparació de comandes i manipulació de càrregues a través d’Anoia Activa

23 de setembre de 2019

El dilluns 23 de setembre, al Campus Motor Anoia, ha començat la formació de preparació de comandes i manipulació de càrregues amb carretó organitzat pel Consell Comarcal de l’Anoia dins el programa Anoia Activa, que s’impartirà fins el 14 de novembre. El curs, adreçat a 20 persones que es trobin inscrites com a demandants d’ocupació o millora d’ocupabilitat, té l’objectiu de  millorar les competències tècniques necessàries per a manipular carretons elevadors i aprofundir en diversos àmbits que faran que els alumnes tinguin els coneixements per desenvolupar aquesta tasca.

L’obertura del curs ha anat a càrrec del Vicepresident Primer de Promoció Econòmica i Infraestrucures del Consell Comarcal, Jordi Cuadras, que ha remarcat que “d’acord amb altres administracions, des del Consell fem una aposta per a oferir formació en aquells àmbits on hi ha demanda d’ocupació per part de les empreses”. Cuadras afegeix que ”el nostre objectiu, com a institució, és exercir de nexe d’unió entre les persones que es troben en situació d’atur i les empreses que tenen ofertes laborals. Pel que fa a aquest curs, per l’experiència que hem tingut en edicions anteriors, existeixen sortides laborals, sobretot al sud de la comarca en empreses del sector logístic. Esperem que aquesta vegada també sigui així i que hi hagi una quantitat important d’insercions entre els alumnes”.

La formació consta de 190 hores, de les quals 20 són d’aprenentatges transversals i 170h estan dedicades a aprenentatges específics concrets: Procediments per la preparació de comandes, sistemes i equips per la preparació de comandes, envasos i embalatges, manipulació de carretó i manipulació d’aliments.

Es proporciona als alumnes els instruments i eines necessaris per a portar a terme les funcions que caracteritzen la intervenció professional definida; així assolir el coneixement i el domini d’habilitats i destreses adequades per la tasca professional així com promoure l’autoestima i autoconfiança dels participants facilitant la seva inserció laboral.

Enguany la proposta es durà a terme durant els primers 4 dies al Campus Motor Anoia i, la resta de curs es desenvoluparà al Centre Tecnològic Comunitari de Masquefa. L'objectiu és formar a persones perquè assoleixin el perfil que actualment demanen les empreses de l’Anoia Sud i propiciar d'aquesta forma la possible contractació. D'altra banda, ves vol afiançar la col·laboració entre el Consell Comarcal de l’Anoia i els ens locals, en aquest cas l’Ajuntament de Masquefa.

El programa Anoia Activa està coliderat pel Consell Comarcal de l’Anoia i l’Ajuntament d’Igualada i totes les seves accions estan subvencionades pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i cofinançades pel Servei d’Ocupació de Catalunya, Generalitat de Catalunya i el Servei Públic de Treball Estatal, del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

Last modified: 23 de setembre de 2019