Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal i la iniciativa “Anoia, terra de castells” reben el Premi Edelweiss al Millor Projecte Inspirador Nacional 

30 de maig de 2022

Els guardons, que es van lliurar la passada setmana en una gala a Saragossa, els impulsa el Clúster de Turisme Sostenible de l’Aragó (TSAC)

El Consell Comarcal de l’Anoia va rebre la passada setmana, a Saragossa, el Premi Edelweiss al Millor Projecte Inspirador Nacional per la iniciativa “Anoia, terra de castells”. Van assistir a la gala de lliurament de distincions el president de l’ens, Xavier Boquete, i el conseller comarcal de Turisme, Dani Gutiérrez.

Els Premis Edelweiss els impulsa el Clúster de Turisme Sostenible de l’Aragó (TSAC), una associació d'empreses i entitats del sector, amb l'objectiu de promocionar, formar i innovar dins del sector turístic, amb una aposta ferma pel desenvolupament sostenible i en compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 (ODS). 

Xavier Boquete destaca que “el projecte ‘Anoia, terra de castells’ va néixer fruit d’una necessitat i d’un convenciment, la necessitat de recuperar i posar en valor el passat medieval de la comarca i el convenciment que tot aquest patrimoni té un potencial immens a l’hora d’atraure turisme al nostre territori; avui estem molt satisfets que tota aquesta feina tingui un merescut reconeixement”. De la seva banda, Dani Gutiérrez destaca precisament el fet que “l’Anoia desenvolupa una estratègia turística basada en la sostenibilitat i el turisme slow, on el programa ‘Anoia Terra de Castells’ juga un paper fonamental que ens permet activar valors endògens com el patrimoni cultural i natural i d’aquesta manera dinamitzar el territori, sobretot els entorns de ruralitat”. Afegeix que “són precisament aquests aspectes els que s’han valorat pel jurat dels premis Edelweiss, un premi que també és fruit del treball i esforç dels actors turístics de la comarca, que participen del programa i de l’estratègia territorial”.

Els Premis Edelweiss tenen l'objectiu de contribuir al desenvolupament del turisme sostenible i de reconèixer les millors iniciatives de cadascuna de les diferents categories, conscienciant així que aquest turisme és possible. Contribueixen també a l'impuls de models sostenibles al sector, identificant projectes que transformin i contribueixin a millorar l'oferta turística i, a més, donen resposta a les inquietuds del turista responsable i consciencien els viatgers sobre el potencial de canvi i inclusió que suposa fer turisme de manera sostenible.

Last modified: 30 de maig de 2022