Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal i l’Ajuntament d’Igualada organitzen el Catalunya E-bike Tour

14 de gener de 2020

Els ens anoiencs sumen el cicloturisme a la promoció del territori amb un esdeveniment no competitiu

El Consell Comarcal de l'Anoia i l'Ajuntament d'Igualada, amb el suport del Consorci de Turisme de l'Alta Anoia i els ajuntaments de Rubió, Pujalt i Carme, han organitzat el Catalunya E-bike Tour, el cap de setmana 2 i 3 de maig. Aquest esdeveniment de cicloturisme no competitiu proposa passar dos dies viatjant entre els pobles, camps i boscos de l'Anoia en bicicleta de muntanya o bicicleta de muntanya elèctrica. Entre els al·licients que ofereix, hi ha conèixer i gaudir de la gent, el patrimoni, la cultura, els allotjaments rurals, les visites guiades i els productes de proximitat de la zona.

El conseller de Turisme del Consell Comarcal de l'Anoia, Daniel Gutiérrez, destaca que l'estratègia d'Anoia Turisme és l'slow tourism, “un turisme sostenible i coherent amb el territori que gaudeix dels recursos culturals, naturals i gastronòmics que ofereix. Gutiérrez considera que el Catalunya E-bike tour “és una experiència brutal per explicar com és l'Anoia”. Per al regidor de Turisme de l'Ajuntament d'Igualada, Jordi Marcè, aquesta activitat reforça la capitalitat d'Igualada: “El Catalunya E-bike tour té la sortida i l'arribada a Igualada, i fa un recorregut per la comarca. I cada any anirem oferint rutes per diferents llocs de l’Anoia”.

Es pot trobar tota la informació sobre el Catalunya E-bike Tour i sobre les inscripcions al web www.ebiketour.es

El Catalunya E-bike Tour

La primera jornada, dissabte dia 2, arrencarà a Igualada i passarà per Jorba, Rubió, els Prats de Rei, Sant Martí de Sesgueioles, la Guàrdia Pilosa, Conill, Pujalt, l'Astor, Veciana i Copons, i acabarà de nou a Igualada. El recorregut, de 76 quilòmetres, inclou les visites guiades a la Torre de la Manresana als Prats de Rei i al Campament de la memòria històrica de l'Exèrcit Popular de Pujalt.

L'esmorzar, de pagès, es farà al Castell de Rubió, amb carn de xai i botifarra de Calaf a la brasa, pa de pagès de Jorba, oli de Rubió i tomàquets de Briançó. El següent punt de descans serà a Pujalt, on el Cigronet de l'Alta Anoia serà el gran protagonista del dinar, guisat amb costella de porc, pa de Sant Martí, iogurt de cabra de Veciana amb mel de Pujalt, tot mullat amb cava Bohigas de l’Anoia. Al final de la jornada, a Igualada, es podrà degustar una mostra dels productes de la comarca, amb vins, caves i productes de proximitat frescos i elaborats.

L'endemà, diumenge 3 de maig, tindrà lloc la segona etapa del Catalunya E-bike Tour, més curta, de 45 quilòmetres. També arrencarà a Igualada i passarà per la Tossa de Montbui, Santa Margarida de Montbui, Santa Maria de Miralles, Orpí, Carme i Vilanova del Camí, per acabar de nou a Igualada. De camí a la Tossa es visitarà la Fou de can Milà i l’Alzina mil·lenària. Més tard es podrà veure el Castell d'Orpí, que forma part de la ruta dels Castells de Frontera de la comarca de l'Anoia.

Pel que fa a la gastronomia, a la Tossa es podran degustar les Marmeles de Sant Martí de Tous amb sucs de fruita naturals; a Carme, coques i dolços de la comarca de l’Anoia, fruits secs de proximitat i de temporada tot remullat amb moscatell i ratafia casolans; i, de tornada a Igualada, es farà el vermut amb formatges, embotits, olives, patates, fruits secs, vins, caves i d’altres productes de proximitat.

Els E-bike Tours

El Catalunya E-bike Tour forma part dels E-bike tours, una sèrie d'esdeveniments amb rutes organitzades, en que l'objectiu és descobrir el territori en qüestió, degustant els millors productes que pot oferir, gaudint dels paisatges i amb tots els serveis necessaris: lloguer de bicicletes, servei de mecànica, avituallaments amb productes de proximitat, allotjaments de qualitat i servei de càrrega de bateries en ruta.

Last modified: 14 de gener de 2020