Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell comarcal ofereix dos projectes per a joves dins del programa Singulars

14 de febrer de 2019

L’objectiu és orientar i millorar l'ocupabilitat dels joves participants, ja sigui en l’àmbit de l’adoberia o en  l'àmbit digital

El Consell Comarcal de l'Anoia ofereix als joves de la comarca els projectes Créixer amb èxit i Insertdigital, dins del Programa Singulars. El programa Créixer amb èxit està adreçat a joves d'entre 18 i 25 anys en situació de desocupació o de millora laboral que no hagin obtingut el títol de l'ESO, o que sí que el tinguin però no hagin continuat els estudis. L'objectiu del programa és millorar l'ocupabilitat i facilitar la inserció d'aquests joves al mercat  laboral. Per a això, el projecte els acompanya, els dona suport i els orienta a l'hora de definir el seu objectiu personal i professional.

A l'Anoia, el programa Créixer amb èxit està orientat al sector de l'adoberia i comptarà amb una formació específica relacionada amb aquest sector de 200 hores i formació relacionada amb el mercat de treball, en temes com l'emprenedoria o la cerca de feina. Els joves participants també rebran tutories individuals d'orientació i formació en alfabetització digital, mindfulness i programació neurolingüística. Créixer amb èxit també posarà en contacte els alumnes amb les empreses del sector adober per facilitar la seva contractació.

Pel que fa a Insertdigital és un projecte pensat per a joves d'entre 16 i 29 anys amb motivació per l'àmbit digital. L'objectiu és aconseguir millorar les oportunitats de formació i d'inserció dels joves que viuen fora de les àrees urbanes, treballant amb un format que combina sessions presencials i virtuals. Aquesta formació estarà relacionada amb professions vinculades a l’àmbit digital, un dels sectors que més oportunitats de feina està generant. 

El projecte Insertdigital comptarà amb una formació en línia molt pràctica de 300 hores. Els joves aprendran sobre transformació digital i vendes a través d’estratègies digitals, amb pràctiques a empreses, per facilitar que trobin feina a la seva comarca, directament o a través del teletreball.

Per poder optar a participar als projectes del Programa Singulars cal estar donat d’alta a Garantia Juvenil i al Servei d’Ocupació de Catalunya. El Programa Singulars està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil. Els processos de selecció dels joves participants es faran fins aquest mes de febrer i els projectes acabaran el 31 de desembre d'aquest any. Les persones interessades es poden dirigir al Consell Comarcal per a més informació i inscripcions.

Last modified: 14 de febrer de 2019