Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

La Xarxa Anoia Emprèn participa per primera vegada a la Fira de l’Ensenyament d’Igualada

25 de febrer de 2019

La Xarxa Anoia Emprèn, integrada pel Consell Comarcal de l’Anoia i els Ajuntaments de Calaf, Igualada, Masquefa i Vilanova del Camí, ha estat present per primera vegada a la 8a edició de la Fira de l’Ensenyament d’Igualada.

La Fira, que s’ha dut a  terme els dies 15 i 16 de febrer a l’antic Escorxador d’Igualada, ha comptat amb l’assistència de 1.770 persones que han pogut conèixer de primera mà l’oferta formativa i els recursos a la seva disposició per tal d’orientar-se en el seu futur acadèmic i professional.

La Fira ha comptat amb la presència de més d’una trentena d’universitats i escoles superiors, públiques i privades, i una vintena de col·legis i instituts, que hi han presentat la seva oferta formativa, així com cossos de seguretat i emergències, com ara els Mossos d’Esquadra, els Agents Rurals o els Bombers de la Generalitat de Catalunya. En el marc de la Fira, també hi ha hagut un punt d’orientació acadèmica i professional que ha ofert assessorament personalitzat als joves, així com  xerrades d’orientació adreçades a joves i les seves famílies.

En aquest marc, la Xarxa Anoia Emprèn ha disposat d’un estand on ha pogut informar  als joves potencialment interessats en emprendre una activitat,  dels serveis que presta aquesta xarxa a través del Campus Motor Anoia del Consell Comarcal de l’Anoia, IG-Nova Tecnoespai de l’Ajuntament d’Igualada, el Centre de Recursos per a l’Ocupació de l’Ajuntament de Calaf, el Centre d’Innovació Anoia de l’Ajuntament de Vilanova del Camí i el CTC. Centre Tecnològic Comunitari de l’Ajuntament de Masquefa.

Aquests centres ofereixen un conjunt de serveis per desenvolupar el teixit empresarial del territori ja que ajuden a la creació, la consolidació i el creixement de noves empreses així com de millorar la competitivitat de les ja existents. Entre les accions i serveis que ofereixen totes  cinc entitats s’inclouen la sensibilització a la població per tal de fomentar les vocacions empresarials, la informació i orientació a persones emprenedores, el servei d’assessorament en el procés de creació d’empreses per tal d’avaluar la seva viabilitat, la formació per millorar els seus coneixements i habilitats, el seguiment tècnic durant els tres primers anys de vida de l’empresa així com la informació, assessorament i mediació sobre l’accés a finançament.

D’altra banda, s’ofereixen serveis complementaris per part d’algunes entitats. L’Ajuntament d’Igualada, el de Masquefa i el de Vilanova del Camí posen a disposició de les empreses de recent creació, vivers d’empresa on poden allotjar-se les empreses en les seves etapes inicials. 

També s’ofereix un servei de tramitació telemàtica d’inici de l’activitat que permet la realització dels tràmits davant d’Hisenda i la Seguretat Social a través dels Punts PAE del Consell Comarcal de l’Anoia i l’Ajuntament d’Igualada.

Finalment, s’ofereix un servei específic d’informació i assessorament en el traspàs de negoci que es troben en actiu, a través del programa Reempresa ofert per l’Ajuntament d’Igualada.

Les accions per al desenvolupament de l’activitat empresarial que ofereixen aquestes  entitats estan incloses dins el programa Catalunya Emprèn subvencionat pel Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu i dins el Catàleg de Serveis per a l’any 2019 del Pla “Xarxa de Governs Locals 2016 – 2019” subvencionat per la Diputació de Barcelona.

Last modified: 25 de febrer de 2019