Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal participa en un congrés a Rabat sobre l’enfortiment de la dona migrada marroquina

2 de juliol de 2013

Els passats 19 i 20 de juny, el Consell Comarcal de l’Anoia va ser convidat a participar en el VI taller transfronterer “L’enfortiment del paper de les dones migrants marroquines” celebrat a la ciutat de Rabat, al Marroc.

El taller, organitzat per la Fundació Tres Cultures del Mediterrani i el Ministeri Encarregat dels Marroquins Residents a l’Estranger,  va analitzar el paper de la dona marroquí en el món de la cultura, l’art, l’empresa, l’entorn jurídic i la societat en general, abordant alhora el paper de la dona migrada en aquests àmbits.

Les jornades van comptar amb la participació de destacades expertes i experts de diversos àmbits professionals.  Es va realitzar també una anàlisi acurada dels aspectes jurídics  que influeixen en les dones al Marroc i la seva posició entre el context públic i el privat.

La persona designada pel Consell Comarcal de l’Anoia per a participar com a ponent en aquestes jornades va ser l’agent d’acollida del Pla de Ciutadania i Convivència, Naïma El Orfa El Kodsi. Naïma va fer una anàlisi de la situació de les dones marroquines a la comarca i va presentar els programes i accions que es duen a terme des del Consell Comarcal en els diversos municipis de l’Anoia per acompanyar-les en la promoció de la seva autonomia.

Last modified: 5 de febrer de 2018