Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal presenta 12 rutes per les serres de Miralles-Queralt i Ancosa-Montagut. Ambdues serres són dos espais naturals protegits de la comarca.

16 de setembre de 2016

El Consell Comarcal de l’Anoia segueix treballant per dinamitzar i promoure el turisme al territori. Després de la publicació dels “Tops Turístics Igualada” el passat mes de juliol, ara ha editat un nou document “Les Serres de l’Anoia” que recull 12 rutes que conviden a descobrir el ric patrimoni natural i cultural de les serres de Miralles-Queralt i Ancosa-Montagut i les seves singularitats. Serres Anoia[3.17MB]

El nou document, del que inicialment s’ha fet 5.000 exemplars en català, ja es pot trobar als ajuntaments i serveis turístics de la zona per on passen les rutes i als Punts d’Informació habilitats (punts PIT) i al Consell Comarcal.

Les serres de Miralles-Queralt i Ancosa-Montagut són dos espais naturals protegits de la comarca de l’Anoia per on recorren les 12 rutes. Cada fitxa, cada recorregut, inclou la descripció de l’itinerari, l’explicació dels punts de més interès, la dificultat -fàcil, moderada o difícil- junt amb altres característiques com la distància, el desnivell i el temps aproximat. L’imprès compta també amb uns apartats de consells bàsics per a caminants, telèfons d’utilitat i allotjaments i restaurants de la zona.

Entre les propostes trobem; passejada pel bosc del paradís, cap al pla Novell pel castell de Vilademàger, ruta al Puig Castellar i la Plana d’Ancosa, camí a l’alzina mil·lenària, circular a la falda de la Tossa, la fou de Cal Milà i la carena de la Tossa, de Bellprat al castell de Queralt, del castell de Queralt al castell de Roqueta, ruta de la serra de Miralles, volta a la Serra des de la fou de Tous, passejada al balç de Fontanilles i per la serra de Fontfregona.

El conseller de Turisme del Consell Comarcal de l’Anoia, Joan Carbó, explica que “aquesta línia de treball és la que volem seguir per la promoció i la dinamització del turisme a la comarca. Volem anar transformant els recursos en productes”. En aquest sentit l’ens comarcal preveu realitzar un nou document a una nova zona per aquest final d’any.

Last modified: 5 de febrer de 2018