Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal presenta l’App “Anoia, Terra de Castells”

19 de maig de 2016

Una aplicació per a mòbils que permetrà viure una experiència medieval a cada visita.
Ahir dimecres es va presentar, al Castell de la Pobla de Claramunt, l’App “Anoia, terra de Castells”, una aplicació que permetrà al visitant tenir una experiència diferent i fer un viatge en el temps per descobrir les històries apassionants que s'amaguen darrere de cada castell.
L'aplicació de mòbil és precisament la clau de la segona etapa del projecte, “Anoia, Terra de Castells” que busca donar un atractiu al conjunt global de la ruta convertint les visites als castells en una experiència, aprofitant les històries que han testimoniat les seves parets.

Per interrelacionar els castells i històries de tot arreu i de totes les èpoques s'ha tallat la comarca en tres parts; tres rutes. La ruta per la zona nord correspon als segles XI-XII, al sud-est correspon el segle XIII, i al sud-oest, el segle XIV. A través del dispositiu es poden visualitzar les tres rutes, dedicades a moments històrics diferents, i cada castell inclou la presentació dels seus protagonistes, amb una breu biografia i una descripció dels seus objectius i interessos. A més, l'aplicació de mòbil ofereix la informació pràctica de cada castell.

Per dur a terme aquesta aplicació, el Consell Comarcal va contactar amb una empresa de desenvolupament de videojocs que conjuntament amb un equip d'historiadors, s'ha encarregat de crear un fil conductor.
Per a saber-ne més i conèixer el desenllaç de la història de cada personatge, caldrà desplaçar-se al castell que indica l'aplicació. Una vegada allà es podrà descarregar un àudio, a través del qual els visitants podran escoltar la història de la mà dels seus protagonistes. No es tracta d'una audioguia del castell, sinó del fragment d'una conversa entre les persones que el van habitar.

A la presentació hi ha assistit l’alcalde de la Pobla de Claramunt -lloc on s’ha celebrat l’acte- Santi Broch, el president del Consell Comarcal de l’Anoia, Xavier Boquete, el vicepresident segon i president delegat de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, a més de representats de l’Agencia Catalana de Patrimoni, consellers de l’ens comarcal, alcaldes i regidors de la comarca.

El president del Consell Comarcal ha explicat que l'Anoia és una comarca molt diversa, amb paisatges i realitats molt diferents entre sí i que amb aquest projecte el Consell ha volgut aglutinar el patrimoni i crear una marca conjunta. Boquete, ha volgut agrair a la Diputació el suport i a tots els ajuntaments que han cregut en el projecte i s’hi han sumat que actualment en son 18: Sant Martí de Tous, Santa Margarida de Montbui, Castellolí, Piera, Santa Maria de Miralles, Òdena, Veciana, La Torre de Claramunt, La Pobla de Claramunt, Castellfollit de Riubregós, Jorba, La Llacuna, Rubió, Cabrera d’Anoia, Bellprat, Igualada, Els Prats de Rei i Orpí.

El diputat de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona ha destacat que aquest projecte és una oportunitat de projecció del nostre territori. Castells, ha  manifestat “total suport de la Diputació de Barcelona cap a un projecte que posa en valor el patrimoni i que uneix i representa tota la comarca”.

Last modified: 5 de febrer de 2018