Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal promociona els productes de la comarca amb l’edició d’un calendari

24 de gener de 2013

Aquest 2013 podrem estar al dia dels productes autòctons de l’Anoia, les seves temporades, llocs on trobar-los, festes d’interès gastronòmic, refranys, i altres informacions que recull el calendari editat pel Consell Comarcal de l’Anoia.

L’ens comarcal, en el marc de la Xarxa Productes de la Terra i amb el suport de la Diputació de Barcelona ha editat 5000 calendaris per donar a conèixer la diversitat i la riquesa dels productes que es cultiven i s’elaboren a la nostra comarca, l’Anoia. L’objectiu és enfortir el teixit empresarial de productes alimentaris locals i de qualitat i impulsar i promocionar el consum d’aquests productes i l’artesania alimentaria de casa nostra.

Al calendari podem trobar imatges de productes com l’oli, embotits, formatges, mel, pa, cigronet, fruita, entre molts d’altres. El calendari és gratuït i es pot trobar al Consell Comarcal de l’Anoia i als ajuntament de l’Anoia fins exhaurir existències.

Des de fa un anys el Consell Comarcal de l’Anoia aposta per donar a conèixer la qualitat dels productes artesans alimentaris de l’Anoia. Són diverses les accions de promoció realitzades. L’any passat es va realitzar el catàleg de productes de la terra que recull els productes alimentaris de la comarca, i actualment s’està actualitzant el cens d'empreses agroalimentàries per incloure pagesos que treballin varietats locals. També, seguint la línea del catàleg de productes de l’Anoia es vol treballar per elaborar un nou catàleg però aquest contindria els establiments i comerços que comercialitzin productes artesans agroalimentaris.

El sector de productes alimentaris locals i de qualitat té un gran potencial tant des del punt de vista de l'activitat econòmica com des de la seva projecció territorial, ambiental i cultural i, en definitiva, de reforçament de la identitat local, per aquest motiu des del Consell Comarcal de l’Anoia es treballa amb la finalitat d’enfortir el teixit empresarial i potenciar el consum i la visibilitat del productes de proximitat autòctons de l’Anoia.

Calendari productes de la terra [2.64MB]

Last modified: 5 de febrer de 2018