Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Trobada de Consells de la Gent Gran de la Catalunya Central

16 de gener de 2013

El Consell Comarcal de l’Anoia va acollir la II Trobada de Consells de la Gent Gran de la Catalunya Central en la que hi van participar el Consell de la Gent Gran del Bages, del Berguedà, d’Osona, de Solsona i de l’Anoia.
L’objectiu de la seva trobada era parlar de la repercussió del Manifest que es va elaborar en la I Trobada durant el mes de Juny al Bages així com determinar noves propostes d’accions conjuntes entre els diferents consells de la gent gran.

La sessió es va iniciar amb la recepció i benvinguda del Sr. Àngel Soteras, vicepresident quart de l’Àrea de Serveis Personals del Consell Comarcal de l’Anoia, i es va continuar amb una contextualització del Consell Consultiu de la Gent Gran de l’Anoia, per part de la Sra. Carla Casas, secretària de l’òrgan; tot seguit, es va donar pas al Sr. Enric Senserrich, Vicepresident de l’òrgan consultor. Aquest va acompanyar la seva exposició d’un power-point del qual s’havia basat per a realitzar les seves xerrades sobre Envelliment Actiu als diferents municipis de la comarca i on va remarcar la importància del voluntariat sènior com una forma d’envellir saludablement.

A continuació, es va iniciar un diàleg entre els assistents sobre el document del Manifest explicant que des de les diferents comarques el van fer arribar als estaments polítics dels diferents ajuntaments. Alhora, va ser un document que van exposar al Consell de la Gent Gran de Catalunya. Es va parlar de la necessitat d’afegir-hi un annex a aquest document per tal de completar-lo, així com es va acordar els passos a seguir un cop es tingui aquest últim document per fer-ne la difusió pertinent.

Per acabar la jornada, es va quedar que durant el mes de maig-juny es voldria fer una III Trobada dels Consells de la Gent Gran de la Catalunya Central a Solsona. Això demostra l’ interès de les persones grans per treballar conjuntament per al seu benestar i mobilitzar-se.

La cloenda de la II Trobada la va fer el Sr. Xavier Boquete Saiz, president del Consell Comarcal de l’Anoia i del Consell Consultiu de la Gent Gran de l’Anoia qui va valorar molt positivament la jornada ja que “manté l’esperit de poder dialogar i debatre sobre temes d’interès per a la gent gran, independentment del lloc on visquin”.
Finalment, es va concloure la trobada amb un dinar de germanor i un petit recorregut pels llocs d’interès del centre d’Igualada.

Last modified: 5 de febrer de 2018