Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal proporciona assessorament tècnic per millorar la competitivitat de les empreses de l’Anoia

2 de novembre de 2021

L’acció es desenvolupa en el marc del Projecte Anoia Activa, subvencionat per la convocatòria Treball a les 7 Comarques 2020-2021 del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya

El Consell Comarcal de l’Anoia proporciona assessorament tècnic especialitzat a empreses del territori amb l'objectiu de millorar la seva competitivitat. L’acció es desenvolupa en el marc del Projecte Anoia Activa, subvencionat per la convocatòria Treball a les 7 Comarques 2020-2021 del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) i, més concretament, dins dels Programes de Suport al Desenvolupament Local.

El vicepresident primer del Consell Comarcal, Jordi Cuadras, que ha visitat una de les empreses que formen part del projecte al polígon industrial d’Igualada per conèixer la seva activitat i els nous projectes que podran desenvolupar gràcies a l’assessorament especialitzat, afirma que “fer costat als empresaris per a millorar la competitivitat de les seves empreses és un dels objectius del govern del Consell per fer que la recuperació arribi a l’Anoia. Volem noves indústries i noves implementacions empresarials a la comarca però, al mateix temps, oferim programes de suport al teixit econòmic existent perquè aprofiti, al màxim, totes les seves potencialitats i pugui crear nous llocs de treball”.

Nou empreses de la comarca, de diferents sectors d’activitat, s’han presentat a aquesta primera convocatòria. Durant els mesos de juny i juliol es va fer, amb el suport dels consultors sènior de SecotBCN, el diagnòstic empresarial de totes elles per tal de determinar quina era la temàtica en la que havien de rebre aquest assessorament. Es van fer jornades telemàtiques amb cadascuna d’elles, amb la presència també de tècnics de l'àmbit d'Estratègies per a l'Ocupació del Consell Comarcal de l'Anoia.

Finalment, es va determinar que dues empreses rebessin assessorament per a la Millora d'Aspectes Financers i Organitzatius; quatre en rebran per a la Millora de les Estratègies de Màrqueting Digital; dues més pel que fa a l’Elaboració de Plans de Viabilitat; i, finalment, una altra en rebrà per a la Millora de la Productivitat en la Gestió de Projectes.

Des del Consell Comarcal actualment s’està treballant en la contractació de les quatre empreses consultores –una per cadascun dels àmbits d'assessorament– que acompanyaran les empreses en aquestes tasques, entre novembre de 2021 i febrer de 2022.

Al mateix temps, ja han començat els tràmits per renovar aquest projecte i oferir una nova convocatòria a les empreses que vulguin rebre aquest assessorament especialitzat. Al llarg d’aquest mes de novembre es publicaran les bases i convocatòria 2021-2022 perquè les empreses que hi estiguin interessades es puguin presentar.

Last modified: 2 de novembre de 2021