Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal rebutja la ‘llei Wert’

8 de gener de 2013

Aprova una moció en defensa del model d’escola catalana i de la immersió lingüística.
El Consell Comarcal de l’Anoia va aprovar en el darrer ple una moció que mostra el seu “rotund rebuig” a l’esborrany de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) que vol aprovar el Ministeri d’Educació, ja que “atempta greument contra el model d’immersió lingüística a Catalunya”.

El text de la moció -aprovat amb els vots a favor de CiU, PSC, ERC i ICV, l’abstenció de PxC i el vot contrari del PP- recorda que “durant més de 30 anys el model d’immersió lingüística ha contribuït de manera decisiva a millorar l’ús social de la llengua catalana, garantint i promovent la igualtat d’oportunitats en una societat cohesionada”.

Per això insta el Govern de la Generalitat a continuar aplicant la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) com a legislació pròpia del país en matèria d’educació, ja que “és l’eina que garanteix que no se separen els infants per raó de llengua, assolint tots ells el perfecte coneixement del català i del castellà”, tal com acrediten els resultats de les proves d’avaluació.

La moció també acorda donar suport a la Generalitat en la defensa de les competències educatives de Catalunya i en totes aquelles actuacions que dugui a terme per a defensar el català i el model lingüístic de la nostra escola.

A més, lamenta el pas enrere que suposaria l’aprovació de la LOMCE que promou el ministeri encapçalat per José Ignacio Wert. La Llei Orgànica d’Educació (LOE) donava el mateix rang a l’assignatura de llengua i literatura castellanes i a les de les llengües oficials, i a més la Sentència del Tribunal Constitucional 31/2010 declarava que ambdues llengües havien de ser objecte d’ensenyament, “sent el català el centre de gravetat del sistema educatiu a Catalunya”.

Last modified: 5 de febrer de 2018