Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal concedeix subvencions per valor de 12.000 euros als projectes de 14 entitats

2 de gener de 2013

Catorze entitats es repartiran els 12.000 euros de la convocatòria de subvencions del Consell Comarcal de l’Anoia. Aquest 2012 el Consell va fer un esforç suplementari per recuperar aquests ajuts i, així, donar suport a les entitats i els particulars que al llarg de tot l’any treballen desinteressadament per a la comarca i la seva promoció.

La convocatòria ha subvencionat activitats d’entitats i particulars que durant el 2012 han contribuït a fomentar la cultura, el turisme, la promoció econòmica i social i l’esport a la comarca. Els ajuts cobreixen com a màxim el 50% del projecte, amb el límit d’un projecte subvencionat per candidat.

Algunes de les entitats que han resultat beneficiàries són l’Ateneu Igualadí de la Classe Obrera (pel projecte ‘L’Ateneu, aixopluc d’entitats’), l’Associació de Bastoners de Copons (per reforçar la colla), l’Associació Catalana de Slot (pel Campionat d’Espanya d’aquesta especialitat), Arcadi Manchón (pel Torneig de tennis puntuable per a l’ATP), l’Esbart Igualadí (pels Pastorets), els Falcons de Capellades (pel seu bateig) i els Moixiganguers d’Igualada (per la campanya ‘Amb les teves mans aixecarem Igualada’).

També han obtingut subvencions la Fundació la Tossa de Montbui (per l’Aplec del Roser), el Club Handbol Igualada (per un projecte especial d’handbol), el CECI ( per la cinquena jornada d’iniciació a la recerca), el Consell Esportiu de l’Anoia (pels Jocs esportius escolars de l’Anoia i la promoció d’activitats de bases esportives), el Ball de Sant Miquel i els Diables d’Igualada (per l’edició del llibre ‘El Ball de Diables d’Igualada’), l’Associació Amics de la Música d’Hostalets de Pierola (pel Concert Joves Intèrprets de l’Anoia), i l’ARMPA (pel seu projecte de sensibilització).

La convocatòria ha estat un èxit de participació, ja que hi han optat un total de 41 projectes dels àmbits cultural, social, esportiu, veïnal, popular i la promoció econòmica i turística, presentats per 35 associacions i 5 particulars, fet que demostra la vitalitat del teixit associatiu de l’Anoia.

La resolució d’atorgament i denegació dels ajuts la va aprovar el ple del Consell Comarcal en la darrera sessió de l’any, atenent la proposta formulada per l’òrgan col·legiat format pel President i els Vicepresidents de l’ens. Aquest òrgan va fer la proposta d’acord amb els informes previs que havien elaborat els tècnics del Consell de les diverses àrees on incidien els projectes.

Pel que fa a la valoració de les propostes aquesta vegada s’ha primat especialment que el projecte o activitat subvencionada tingués un abast comarcal, amb repercussió notable en diversos municipis o en el conjunt de la comarca. També s’han tingut en compte altres criteris com, per exemple, que el projecte comptés amb el suport d’altres entitats, que tingués perspectives de continuïtat, que representés la comarca fora del territori, que fos una activitat oberta o que propiciés la col·laboració entre diferents col·lectius, a més de la manca d’activitats similars a la comarca i la trajectòria col·lectiva o individual dels sol·licitants.

Last modified: 5 de febrer de 2018