Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal se suma a la reivindicació de la millora de l’autovia A-2 entre Igualada i Esparreguera – Aprova per unanimitat una moció presentada per tots els grups comarcals.

6 de maig de 2015

El Consell Comarcal de l’Anoia fa pinya amb els Ajuntaments d’Igualada, Òdena, Castellolí, El Bruc, Collbató i Esparreguera en la seva reivindicació perquè es millori el tram de l’autovia A-2 que discorre per aquests municipis.

En el darrer ple comarcal, el Consell va aprovar, per unanimitat, una moció conjunta de tots els grups –CiU, PSC, ERC, PP, ICV, PxC i la consellera no adscrita Rosa Hernàndez- que insta el Govern central a “dur a terme les gestions oportunes perquè aquest tram d’autovia rebi la inversió i s’executin les obres necessàries per a la seva millora amb la major brevetat possible” per tal de convertir-lo, així, “en un tram més segur per al trànsit i reduir-hi la sinistralitat”.

El text també demana al Ministeri de Foment “que estableixi les actuacions oportunes per tal d’augmentar la capacitat del tram de l’autovia A-2 entre Igualada i Esparreguera per evitar les congestions que s’hi produeixin a diari”.

La moció recorda que aquest tram de carretera “acumula un lamentable currículum d’accidents” –només l’any passat se n’hi van registrar fins a 209- i fa especial referència al quilòmetre 561, al seu pas per Castellolí, el qual “s’ha convertit en un punt negre per a la seguretat vial, amb 23 accidents l’any passat”.

Afegeix que l’elevat nombre de sinistres que es produeixen en aquest tram de poc més de 20 quilòmetres i que travessa el túnel del Bruc implica també “talls de trànsit sovint, amb les conseqüents retencions que afecten els usuaris de la via”.

També lamenta que el pla per millorar les autovies de primera generació que està executant el Ministeri de Foment beneficia alguns trams de l’A-2 que van entrar en servei el mateix any, o fins i tot posteriorment, que el tram comprès entre Igualada i Esparreguera, i amb una intensitat mitjana de circulació molt inferior, arribant a circular-hi, en alguns punts, una quarta part de vehicles.

Last modified: 5 de febrer de 2018