Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Consultiu de la Gent Gran de l’Anoia explica la campanya “Tracta’m bé” a la Trobada de Consells Consultius de Gent Gran

29 de juny de 2016

La Masia d’en Cabanyes al Penedés acull la trobada de Consells Consultius de Gent Gran del Garraf, Alt Penedès, l’Anoia i Baix Penedès. CC Garraf.
La Masia d’en Cabanyes va acollir dijous una trobada de Consells Consultius de Gent Gran de les comarques del Garraf, Alt Penedès, l’Anoia i Baix Penedès, que tenia la finalitat d'intercanviar experiències i formes de treballar. Francisca Carrasquilla, consellera delegada de gent gran del Consell Comarcal del Garraf i Jordi Bosch, vicepresident de l’àrea d’atenció a les persones del Consell Comarcal de l’Alt Penedès van donar la benvinguda a la trobada, van agrair la bona disposició de tots els assistents i van mostrar la seva satisfacció de poder treballar plegats.

Els representants dels consells consultius van explicar les accions que porten a terme i les dificultats que troben per traslladar les seves reivindicacions. Des del Consell Consultiu de la Gent Gran de l’Anoia, per la seva part, va explicar el programa “Tracta’m bé”, una proposta preventiva i de sensibilització envers el bon tracte a les persones grans, que implica els establiments comercials, els bancs i altres agents de la comarca.

El Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Penedès es va recordar la demanda històrica dels consells consultius de passar a ser vinculants, per tal de tenir més pes a l’hora d’incidir en les polítiques que els hi afecten.

Per altra banda, durant la trobada es va treballar en un document per entregar als ajuntaments, que conté part dels acords del 7è Congrés de la Gent Gran de Catalunya, celebrat el mes d’octubre de 2014. Igualment es va elaborar un qüestionari per tal de conèixer la situació de la gent gran en relació a diversos temes com la dependència, la sanitat, la fiscalitat, els maltractaments, la participació, la representació política i el tracte dels mitjans de comunicació a les qüestions que preocupen a les persones grans.

La jornada, que va comptar amb la participació d’una trentena de persones, va finalitzar amb la lectura d’unes conclusions, comunes a tots els consells consultius. Algunes de les seves reivindicacions estan relacionades amb les dificultats de participació als debats, el poc relleu dels representants de les entitats, la manca de comunicació entre els diferents casals i les deficiències del transport públic entre municipis. Els membres dels consells consultius també demanden més presència dels representants polítics als debats proposats per les persones grans.

Finalment, els assistents van fer una visita guiada al Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes i van compartir un dinar de germanor.

Last modified: 5 de febrer de 2018