Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell de la Gent Gran de l’Anoia fixa els objectius d’acció per al 2020 en la seva Assemblea General Anual

3 de març de 2020

En l’Assembla també es va repassar l’activitat duta a terme l’any passat i es va presentar un vídeo amb motiu del desè aniversari d’aquest òrgan

El passat 25 de febrer, a la seu del Consell Comarcal de l’Anoia, es va celebrar l’Assemblea General Anual del Consell de la Gent Gran de l’Anoia. La va presidir el president de l’ens, Xavier Boquete, i hi van assistir també la consellera d’Acció Social, Sandra Fernández, alcaldes, regidors, representants d’entitats i persones grans a títol particular.

Boquete va agrair la tasca de l’equip tècnic del departament de Benestar Social i Atenció a la Ciutadania i va posar en valor la implicació dels membres del Consell de la Gent Gran de l’Anoia (CGGA) i el seu vicepresident, Enric Senserrich. Va destacar molt especialment els deu anys d’activitat de l’òrgan, que fa costat a les persones grans aplicant el Pla Comarcal de la Gent Gran, el Voluntariat i altres accions, com el desenvolupament de la campanya Tracta’m de prevenció de situacions de maltractaments a les persones grans, el qual va recolzar la creació de l’Equip d’Atenció a la Vellesa de l’Anoia (EAVA). El president del Consell va remarcar, igualment, el fet que Enric Esquer, representant a la comarca del Consell Nacional de la Gent Gran de Catalunya, ha aconseguit d’aquest òrgan un veritable espai de reflexió, de participació, de voluntat i d’il·lusió.

A continuació es va presentar un vídeo, on hi participen els mateixos membres del CGGA, que convida a les persones grans a mantenir-se actives i implicar-se en l’activitat d’aquest òrgan. Tot seguit, Enric Esquer va repassar les principals activitats dutes a terme durant l’any 2019, destacant el Dia Internacional de la Gent Gran, el Dia Mundial per a la Presa de Consciència Contra l’Abús i el Maltractament a les Persones Grans, el desenvolupament de la iniciativa Aules amb tracte, els intercanvis amb altres consells de la gent gran de Catalunya, una desena de xerrades informatives i tallers formatius sobre la fase Precongressual o el 8è Congrés Nacional de la Gent Gran. Aquestes activitats responien a alguns dels objectius principals del Consell de la Gent Gran de l’Anoia, com són promoure’l com a òrgan de participació, facilitar l’associacionisme i vetllar per la millora de la informació a la Gent Gran.

En aquesta assemblea també es van ratificar als membres de la seva Junta Permanent i la secretària del CGGA, Carla Casas, va detallar el Pla de Treball de l’any 2020, centrat especialment en organització, participació, formació (en especial al voltant de les TIC i l’envelliment), trobada postcongressual intercomarcal, ampliació de la llista de projectes de Voluntariat Sènior, manteniment de la campanya del Tracta’m bé a través de les xerrades “Tracta’t bé” i desenvolupament territorial gràcies a les polítiques d’envelliment actiu que es volen promoure.

Abans de finalitzar, Enric Senserrich va agrair el suport del president i els diferents consellers comarcals al llarg dels darrers deu anys, així com la implicació dels tècnics del Consell Comarcal i les persones grans que de forma voluntària han fet possible aquesta trajectòria. La suma d’esforços, va afirmar, contribueix a un futur millor per les persones grans dins d’una societat intergeneracional.

Last modified: 3 de març de 2020