Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell de la Gent Gran de l’Anoia seguirà sensibilitzant, aquest 2022, sobre els maltractaments a les persones grans i la soledat no desitjada

11 de maig de 2022

En el marc de l’assemblea general es va presentar la memòria d’activitat de l’any passat i es van fixar els eixos d’acció per l’any actual

Recentment s’ha celebrat l’assemblea general del Consell de la Gent Gran de l’Anoia, encapçalada pel president del Consell Comarcal de l’Anoia, Xavier Boquete, i comptant amb l’assistència d’integrants del Consell de la Gent Gran i de representants de diferents consistoris de la comarca. 

Boquete va destacar, entre d’altres aspectes, el fet “ja portem 13 anys liderant projectes i accions exitoses que han sensibilitzat el conjunt de la ciutadania, fent-la reflexionar sobre aspectes com l’edatisme o els maltractaments a les persones grans”. En aquest sentit, va apuntar que l’Equip d’Atenció a la Vellesa de l’Anoia (EAVA) “és una iniciativa pionera i referent, que ens permet atendre les persones grans en situació de maltractament de manera eficaç”.

En aquesta sessió es van ratificar els representants de cada municipi en la Junta Permanent i es va presentar la memòria d’activitat de l’any 2021, un any en què es van desenvolupar diferents accions dividides en tres grans eixos: l’Impuls del Consell de la Gent Gran de l’Anoia com a òrgan de participació i promoció, la Dinamització de les persones grans de la comarca i, en tercer lloc, la Formació i la informació de les persones grans.

En aquests tres grans blocs es van dur a terme nombroses iniciatives com ara sessions de gimnàstica, tallers de memòria activa, un intercanvi d’experiències amb el Consell de la Gent Gran del Vallès Oriental, l’impuls del Llibre Verd de l’Envelliment, l’adhesió a la carta "Denúncia i peticions de millora del servei bancari" presentada pel Consell de les Persones Grans del Bages, el desenvolupament dels projectes esTIC+aprop i Anoia Vellesa Activa, la col·laboració amb la Fundació Amics de la Gent Gran pel projecte Trucades Amigues, la publicació de diferents vídeos a Youtube, a més d’una dotzena de reunions i una dotzena de formacions, entre d’altres. També es van commemorar dates destacades com el 15 de Juny, Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l'Abús i el Maltractament a les Persones Grans, i l’1 d’Octubre, Dia Internacional del Benestar de les Persones Grans.

Es va aprovar, finalment, el pla de treball del Consell de la Gent Gran per l’any 2022 que, seguint els mateixos eixos, posarà tot l’èmfasi en la sensibilització sobre els fenòmens dels maltractaments a les persones grans i de la soledat no desitjada, així com a la commemoració, novament del les dates assenyalades internacionalment. A més, s’iniciarà l’actualització del Pla Comarcal de les Persones Grans 2023-2027.

Last modified: 11 de maig de 2022