Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell de la Gent Gran fomentarà la participació de les persones grans de l’Anoia al 8è Congrés Nacional

29 de maig de 2019

Organitzarà xerrades informatives sobre aquesta trobada als municipis que ho sol·licitin

El Consell de la Gent Gran de l'Anoia vol impulsar la màxima participació de les persones grans de la comarca al 8è Congrés Nacional de la Gent Gran de Catalunya (8è CNGG), que va convocar el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies Chakir El Homrani el 5 de desembre de 2018, a proposta i en el marc del Ple del Consell de la Gent Gran de Catalunya. Actualment el Congrés Nacional es troba en la fase Precongressual, en què es recullen les aportacions de les persones grans d'arreu del territori i elecció dels delegats.

Per a aconseguir aquesta implicació de les persones grans de l'Anoia, el Consell de la Gent Gran organitzarà als municipis que ho sol·licitin xerrades informatives durant el mes de juny sobre les ponències del 8è CNGG. En aquestes trobades també podran llegir els documents explicatius de les ponències del Congrés Nacional i respondre els qüestionaris relacionats. Es poden trobar impresos als respectius ajuntaments, on es poden lliurar fins el 26 de juny, o es poden descarregar del web de la Conselleria o del web del Consell Comarcal de l'Anoia.

Després de la fase Precongressual hi haurà la fase Congressual, en què es recolliran les esmenes dels delegats als textos de proposta de les ponències, i l’acte principal del Congrés, que tindrà lloc al monestir de Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages, el 25 d’octubre de 2019. Per la seva ubicació al cor de Catalunya, es considera un punt intermedi perquè totes les persones hi puguin assistir. Finalment hi haurà la fase Postcongressual en què s'elaborarà un Manifest que contindrà les conclusions recollides al Congrés i que es lliurarà a les administracions, institucions i entitats competents, fent-ne un seguiment de l’evolució i del compliment i difusió al territori. Els acords que s’assoliran al Congrés han de marcar l’agenda política en l’àmbit de les persones grans fins la propera edició congressual, segurament l’any 2023, quan està previst que tingui lloc el 9è CNGG.

El 8è CNGG, que té com a lema 'Donem veu', tindrà les ponències següents:

Ponència A: “El present de les persones grans: drets i deures”

Ponència B: “Les persones grans del futur: polítiques d’adaptació de la societat a l’envelliment”.

Es convida, doncs, a totes les persones grans a participar de les xerrades que es realitzaran fins el dia 26 de juny als diferents municipis de la comarca a fi de donar veu a les diverses opinions i ser recollides pel 8è CNGG de Catalunya.

Last modified: 29 de maig de 2019