Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

L’Anoia farà visibles a internet els maltractaments a les persones grans

10 de juny de 2019

L'EAVA, el Consell de la Gent Gran i Inclusió instal·laran 'photocalls' informatius als mercats d'Igualada, de Calaf i de Piera

L'Equip multidisciplinari especialitzat en persones grans del Consell Comarcal de l'Anoia (EAVA) i el Consell de la Gent Gran de l’Anoia i Inclusió organitzen per segon any consecutiu accions de sensibilització en el Dia Mundial de la Presa de Consciència contra els Maltractaments a les Persones Grans, que se celebrar dissabte15 de juny. Comptaran amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada, l’Institut Català de la Salut, la Fundació Sanitària Sant Josep i amb el suport de la Fundació Privada Àuria.

Els organitzadors consideren que és important donar a conèixer i fer visible què són els maltractaments cap a les persones grans, com es duen a terme i què cal fer si se'n detecten. Una de les maneres serà que les accions que es duran a terme aquest any es comunicaran a través de les xarxes socials amb les etiquetes #15dejuny #maltratomayores.

Entre les activitats que organitzaran a l'Anoia, professionals i persones grans del Consell de la Gent Gran instal·laran dissabte d'11 a 13 h punts d'informació als mercats municipals d'Igualada, de Calaf i de Piera. En aquests punts hi haurà un espai de photocall en què qui vulgui es podrà fer fotos per penjar-les a les seves xarxes socials amb les etiquetes proposades. Els espais els han dissenyat i elaborat el grup de persones grans de la Fundació Privada Àuria.

També s'han adherit a les activitats del Dia Mundial els centres residencials, centres diürns i entitats de persones grans de l’Anoia. Han informat de la iniciativa als seus usuaris i les respectives famílies i ja han començat a compartir fotografies amb els photocalls i les etiquetes #15dejuny #maltratomayores a les seves xarxes socials. Aquests photocalls estaran presentes als centres de la comarca fins el 30 de juny, que és quan es donarà per finalitzada l’acció.

Des de fa deu anys l’Anoia fomenta diferents accions adreçades a la protecció de les persones grans del territori i està considerada comarca pionera en l’abordatge del maltractament a la persona gran. La campanya 'Tracta’m bé', així com la creació d’un equip especialitzat en atendre situacions de possibles maltractaments a les persones grans, com és l’EAVA, fa evident l’interès polític i social que hi ha per abordar aquest tipus de situacions.

Last modified: 10 de juny de 2019