Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El conseller Recoder proposa crear una Taula Estratègica per impulsar l’aeroport corporatiu

12 de setembre de 2011

El Conseller de Territori i Sostenibilitat va presidir el Consell d’Alcaldes organitzat pel Consell Comarcal de l’Anoia, on va atendre les demandes dels municipis.

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Lluís Recoder, va presidir dijous el Consell d’Alcaldes organitzat pel Consell Comarcal de l’Anoia. En la trobada Recoder va apostar per seguir l’exemple de Lleida-Alguaire i crear a l’Anoia una Taula Estratègica per impulsar l’aeroport corporatiu d’Igualada-Òdena. Aquest òrgan aglutinaria els representants de les administracions (la mateixa Generalitat, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal de l’Anoia i els ajuntaments d’Igualada i Òdena) i la Cambra de Comerç amb l’objectiu de definir el disseny de l’aeroport corporatiu i elaborar-ne el pla de negoci i viabilitat.
Amb aquesta proposta el conseller va evidenciar el suport de la Generalitat al projecte de l’aeroport corporatiu i va instar el territori a posar-hi fil a l’agulla  i a constituir la Taula Estratègica d’immediat, “aquest mateix mes de setembre”.

Consell d’Alcaldes atípic
Recoder va presidir un Consell d’Alcaldes atípic, sense un ordre del dia establert, en què la quarantena d’alcaldes i regidors assistents van poder formular-li les seves demandes. Entre aquestes la més repetida va ser la petició d’un especial esforç inversor de la Generalitat a l’Anoia per ajudar una de les comarques més castigades per la crisi. “El Govern català és especialment sensible a les dificultats de l’Anoia i està disposat a fer-hi un sobreesforç, dins les possibilitats actuals”, va manifestar Recoder.

Consell d’AlcaldesEl conseller va garantir el suport de l’Incasol als projectes de nous polígons industrials.
Les infraestructures en comunicacions van centrar també les intervencions dels alcaldes. El titular de Territori i Sostenibilitat va recordar que les obres de l’Eix Diagonal “avancen a gran velocitat” i va afirmar que a final d’any estarà enllestit tot el tram, a excepció de l’autovia de Vilafranca a Vilanova i la Geltrú, que s’acabarà l’estiu que ve.  
També va explicar que el Govern està redactant el projecte de la segona fase de la Ronda Sud (de Santa Margarida de Montbui a Sant Jaume Sesoliveres), tot i advertir que l’actual situació econòmica no permet tenir-ne ara com ara un calendari d’execució.
Pel que fa a la línia de tren, va manifestar la voluntat de la Generalitat de fer-ne el soterrament a Igualada i Vilanova. Davant les queixes pel temps que es triga a arribar a Barcelona, Recoder va anunciar que Ferrocarrils de la Generalitat lliurarà aquest mateix setembre un estudi de replanteig de la línia i va convocar els alcaldes per parlar-ne.

Davant les traves que la Llei d’Urbanisme posa als habitants de petits municipis que volen fer-s’hi cases per quedar-s’hi a viure, va explicar que el Parlament ja ha iniciat el procés per reformar la llei i que s’hi poden proposar modificacions mitjançant esmenes dels grups parlamentaris.

Last modified: 5 de febrer de 2018