Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Mercat de La Cabanya celebra la seva primera edició amb una excel·lent acollida, tot promovent els artesans de l’Anoia

29 de desembre de 2020

Durant dos dies, 200 persones han pogut descobrir els productes i propostes de 27 creadors artesanals de la comarca a la Casa del Teatre Nu, a Sant Martí de Tous

La Casa del Teatre Nu, a Sant Martí de Tous, ha acollit la primera edició del Mercat de La Cabanya, un nou esdeveniment que té l’objectiu de promocionar el sector artesanal de la comarca de l’Anoia. S’ha celebrat el 22 i 23 de desembre i es complementa amb una ruta d’aparadors creatius en quatre municipis: Sant Martí de Tous, La Llacuna, Copons i el Bruc. Aquesta es pot visitar fins al 10 de gener i s’hi pot trobar l’obra de més de 40 artesans i creadors.

Al mercat hi han participat 27 creadors locals de disciplines diverses: ceràmica, tèxtil, joieria, cuir, fusteria o il·lustració, entre d’altres, que han mostrat una gran varietat de productes, apropant al públic l'experiència artesanal. Durant aquests dos dies, unes 200 persones han visitat La Cabanya per conèixer les originals propostes d’aquestes marques locals i fer les seves compres nadalenques. Tothom que l’ha visitat ha pogut participar també del sorteig d’una cistella d’horta ecològica, gentilesa de l’empresa Ecomercaderet, ubicada a Santa Margarida de Montbui. La valoració és molt positiva perquè l’esdeveniment ha donat visibilitat al sector artesà de la comarca i ha fet possible que una bona part del col·lectiu d’artesans i creadors s’hagi pogut conèixer i hagi començat a crear sinergies.

La Cabanya forma part del projecte L’Anoia en Transició, un programa innovador que fomenta i difon l’artesania contemporània i treballa per a potenciar el territori rural com a font de riquesa cultural, patrimonial i paisatgística i com a generador d’oportunitats. L’impulsen el Consell Comarcal de l’Anoia i els ajuntaments de Sant Martí de Tous, La Llacuna, Copons i El Bruc, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya.

El conseller de Turisme del Consell Comarcal, Dani Gutiérrez, explica que “l'Anoia és una comarca amb un marcat caràcter rural que ha de desenvolupar estratègies per a garantir el dinamisme en aquests entorns de ruralitat; per això, L’Anoia en Transició és un projecte liderat pels municipis de Tous, El Bruc, La Llacuna i Copons que compta amb tot el suport del Consell Comarcal de l'Anoia, ja que està cridat a abordar el repte demogràfic, el principal desafiament del territori. I, en aquesta línia, La Cabanya és una acció innovadora que cerca omplir els espais buits a través de l'artesania creativa, amb l'objectiu de garantir la vida als nuclis rurals, tot un exemple de les potencialitat de l'Anoia”.

Viure el Nadal en un entorn rural, envoltat de propostes creatives i on conèixer de primera mà les històries que s’amaguen darrere cada un dels productes artesanals, converteix la compra dels regals de Nadal en tota una experiència i una alternativa sostenible a l’oferta existent. Una forma diferent d’endinsar-se en el territori, ple de racons per descobrir i, al mateix temps, conèixer els seus creadors i artesans.

Last modified: 30 de desembre de 2020