Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal de l’Anoia contribueix a millorar l’ocupabilitat de les persones a l’atur amb els programes ‘Treball i Formació’ i ‘Enfeina’t’

11 de gener de 2021

Al llarg de 2020, l’ens comarcal ha fet 45 contractes amb una durada de 6 a 12 mesos, tots a jornada completa, per a desenvolupar tasques en diferents municipis

El Consell Comarcal de l’Anoia ha desenvolupat, durant l’any 2020, els programes Treball i Formació i Enfeina’t. Tots dos tenen per objectiu fomentar l’ocupació mitjançant la contractació laboral de persones en situació d’atur per a tasques de manteniment i jardineria, suport administratiu o d’agent cívic en diferents municipis de la comarca, amb l’objectiu que amb aquest aprenentatge trobin posteriorment oportunitats laborals, quelcom que alguns dels participants ja han aconseguit.

Al llarg de l’any, l’ens comarcal ha fet 45 contractes d’una durada d’entre 6 a 12 mesos, tots ells a jornada completa, 5 contractes més que el 2019. Concretament, 31 persones en el programa Treball i Formació, que han participat en el Projecte de Manteniment, millora i condicionament de parcs, jardins i espais verds, permetent rehabilitar i promocionar diversos espais verds de la comarca, potenciant el manteniment i respecte dels ecosistemes existents i fent tasques de recuperació i preservació de zones d’interès turístic i natural. Hi han participat 16 municipis: Cabrera d’Anoia, La Torre de Claramunt, Rubió, Els Hostalets de Pierola, Masquefa, La Pobla de Claramunt, Òdena, Vallbona d’Anoia, Carme, Capellades, Calaf, La Llacuna, Sant Martí de Tous, El Bruc, Els Prats de Rei i Castellolí. 

Pel que fa al projecte Enfeina’t, en aquesta edició s’han contractat 14 persones que han posat en marxa iniciatives comarcals en els àmbits de Medi Ambient, Energies i Sostenibilitat, Manteniment Urbà i també Manteniment i Reparació d’Instal·lacions i Habitatges. Aquí hi han participat 7 municipis: Carme, Calaf, Capellades, El Bruc, La Torre de Claramunt, La Pobla de Claramunt i Òdena.

La sessió de tancament de programes ha anat a càrrec del vicepresident primer del Consell Comarcal, Jordi Cuadras, que ha mantingut una trobada amb les persones participants per intercanviar visions sobre les inquietuds i esperances que tenen i transmetre’ls la tasca que la institució fa per a la inserció laboral de les persones amb dificultats per a trobar una feina, moltes d’elles majors de 45 anys. Cuadras afirma que “en moments d’enorme dificultat social i econòmica com l’actual, les administracions tenim el deure de fer els màxims esforços per a facilitar la reactivació del mercat laboral a la nostra comarca, perquè aquesta és la manera més eficaç de minimitzar l’impacte directe de la crisi sobre les persones; el govern del Consell Comarcal de l’Anoia n’és ben conscient i aquesta és una línia prioritària d’actuació. Sabem que, malauradament, no és suficient davant les dades d’atur que tenim a la comarca, però és imprescindible fer-ho i el nostre objectiu és incrementar-lo any rere any”.

Els programes Treball i Formació i Enfeina’t del Consell Comarcal formen part dels programes del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i reben el finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), el Fons Social Europeu i el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social del Govern d’Espanya.

Last modified: 11 de gener de 2021