Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El programa Atenea, que promou la igualtat d’oportunitats entre homes i dones en el mercat de treball, celebra una jornada de networking

15 de març de 2019

Una quinzena de dones amb perfil professional alt contacten amb nou empreses de l’Anoia per trobar una feina adequada a la seva qualificació

Una quinzena de dones i nou empreses han participat aquest dijous, 14 de març en la jornada de networking del programa Atenea a Igualada, organitzada des d’Ig-Nova Ocupació. La sessió permet generar oportunitats professionals per a les participants, i a les empreses i reclutadors tenir coneixement de potencials candidates per a cobrir possibles vacants d’ocupació. La tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada, Patrícia Illa, ha estat l’encarregada de donar el tret de sortida a l’activitat.

L’activitat de networking amb empreses és una de les sessions de generació d’oportunitats professionals del programa Atenea i adopta el format d’un Speed Dating. Cada candidata fa una ronda per tots els selectors i ha d’exposar en el temps acordat el seu perfil professional. Posteriorment, es fa una taula rodona d’anàlisi i conclusions per part de les candidates i les empreses. Algunes de les empreses que han participat en aquesta edició són Eurofirms, Grup Català de Treball, Adecco, Randstad, Grup Carles Gestió i projectes, Indústries Valls, EVO Retail i Waterologies.

Atenea és un programa innovador en el terreny de la igualtat d'oportunitats en el mercat de treball, impulsat per l’Ajuntament d’Igualada i el Consell Comarcal de l'Anoia. Fomenta la inserció laboral de dones que tenen un alt nivell de qualificació professional i que, tot així, tenen dificultats alhora d’integrar-se al món laboral, o bé de promocionar-se dins l’empresa. Durant el 2019 hi participaran 30 dones amb perfil professional alt, ja sigui amb una titulació tècnica superior o universitària o bé amb una trajectòria professional consolidada, que volen ocupar llocs de treball adequats als seus perfils. El projecte va arrencar a mitjans de gener amb un primer grup de 15 participants amb el qual s’està treballant durant tot el primer trimestre. El segon grup, amb 15 dones més, s’iniciarà a l’abril i treballarà durant el segon trimestre.

El programa Atenea inclou tutories individuals on les participants reben orientació i se les ajuda a elaborar el seu propi projecte professional. D’altra banda es fan sessions de grup, amb tallers d’educació emocional i d‘altres per treballar estratègies i tècniques per a la recerca activa de feina. A més, el programa també inclou pràctiques laborals en empreses.

Aquesta actuació es troba emmarcada en el projecte Treball a les 7 Comarques i està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc dels Programes de Suport al Desenvolupament Local.
Per a més informació, es pot contactar amb Ig-Nova Ocupació, al carrer Lleida 78 d’Igualada, trucar al 93 805 57 10 o bé enviar un correu ignovaocupacio@aj-igualada.net

Last modified: 15 de març de 2019