Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Servei Comarcal de Joventut ofereix tallers i activitats d’orientació acadèmica als instituts

14 de març de 2014

El Servei Comarcal de Joventut de l’Anoia oferirà als instituts de la comarca que estan adherits al programa PIDCES (Punt d’Informació i Dinamització als Centres d’Educació Secundària) diferents tallers i activitats enfocades a orientar acadèmicament els alumnes. L’objectiu principal d’aquest programa del Consell Comarcal de l’Anoia és facilitar als joves tota la informació i eines necessàries perquè puguin decidir el seu itinerari acadèmic.

Les activitats que es duran a terme en els instituts són dues: tallers d’orientació acadèmica i la Mini Fira de l’Ensenyament. Els tallers s’adreçaran a alumnes de 3r i 4t d’ESO i de batxillerat per treballar, amb ells, les possibles sortides formatives que existeixen un cop finalitzats els estudis obligatoris, així com els diferents itineraris que poden escollir. Es farà un treball d’orientació i reflexió personal perquè els joves puguin definir els seus interessos formatius i professionals i, a partir d’aquí, es plantegin quina pot ser la millor elecció per a aconseguir els seus objectius. Els tallers d’orientació acadèmica també s’oferiran a pares i mares, ja que les famílies tenen un paper fonamental en el procés d’orientació dels seus fills i filles a l’hora d’ajudar-los a decidir el seu futur. Les famílies han d’estar ben informades per poder participar activament en el procés d’orientació.

Pel que fa a la Mini Fira de l’Ensenyament, les dinamitzadores i informadores juvenils del Servei Comarcal de Joventut organitzaran, en els mateixos centres de secundària, una jornada on es posarà a disposició dels alumnes de segon cicle d’ESO i batxillerat tota l’oferta formativa del territori: els estudis, les diferents vies d’accés i altra informació relacionada per tal que, tenint en compte els recursos que tenen al seu abast, puguin fer una elecció més realista i acurada segons els seus objectius formatius.

Aquestes accions volen complementar la tasca orientadora que ja fan els mateixos centres educatius, aportant un conjunt de recursos que ajuden al jove a definir el seu objectiu acadèmic i professional i, al mateix temps, a adaptar aquests itineraris als recursos existents de la millor manera.

Els tallers d’orientació acadèmica i la Mini Fira de l’Ensenyament es duran a terme als centres educatius Alexandre de Riquer de Calaf, SES Vallbona d’Anoia, INS Montbui i Molí de la Vila de Capellades, durant els mesos d’abril i maig. Per a més informació us podeu posar en contacte amb el Servei Comarcal de Joventut trucant al 93 805 15 85 o enviant un correu electrònic a joventut@anoia.cat.

Last modified: 5 de febrer de 2018