Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El SOC i els agents socials i econòmics de l’Anoia es troben al Consell Comarcal per impulsar polítiques conjuntes

14 de febrer de 2023

El Consell Comarca ha acollit la trobada d’estratègies territorials del SOC a l’Anoia per a impulsar polítiques conjuntes com a comarca amb la concertació entre administració, sindicats i patronal. A la reunió hi ha participat representants del Servei d’Ocupació de Catalunya, del Serveis Territorials d’Empresa i Treball de la Catalunya Central, de l’Oficina de Treball de l’Anoia, del Consell Comarcal de l’Anoia, de l’Ajuntament d’Igualada, de l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui, de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena, de la Mancomunitat de l’Alta Segarra, de la Unió Empresarial de l’Anoia, de PIMEC, de la Cambra de Comerç de l’Anoia, de CCOO i d’UGT.

La raó de la trobada és l’aprovació, el passat mes de desembre, per part del Govern de la Generalitat, l'acord marc per a impulsar les polítiques actives d'ocupació a Catalunya i que té per objectiu impulsar la concertació territorial de les polítiques actives d'ocupació i implementar el model de desplegament de les estratègies territorials adaptades a les característiques i necessitats del territori.

Així, l’àmbit territorial de referència de la concertació territorial és la comarca i per aquest motiu, ha estat el Consell Comarcal qui ha acollit la trobada amb el vicepresident Jordi Cuadras.

Les entitats reunides han d’identificar les necessitats ocupacionals de l’Anoia i, de manera consensuada i amb un espai de concertació, determinar els objectius, els serveis, els programes i les accions que són prioritaris per poder-los dur a terme, la qual cosa dinamitzarà el territori i beneficiarà tant les persones com les empreses.

Aquest acord també significa un canvi en el model d'implementació de les polítiques actives d'ocupació per part del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) atès que, a partir de l'aplicació de l'acord, seran les entitats del territori les que concertaran i lideraran les estratègies territorial.

A més, el sistema d'ocupació de Catalunya, com a conjunt d'entitats, serveis i programes per desenvolupar les polítiques d'ocupació, assegurarà la coordinació de tots els recursos, que es veuran optimitzats evitant duplicitats en el territori i permetran millorar les limitacions temporals dels programes i la dependència pressupostària.

Last modified: 14 de febrer de 2023