Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

En Peyu serà l’ambaixador del nou model de recollida, porta a porta, a l’Anoia

15 de novembre de 2017

L’any vinent entra en vigor un nou model de recollida de residus selectiva porta a porta a 16 municipis de la comarca.

En un acte celebrat el passat 14 de novembre a l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt, l’humorista Peyu va presentar les accions que preveu el pla de comunicació per visibilitzar, sensibilitzar i informar la població del canvi del nou servei de recollida.

El nou model contempla dos gestions diferents per tal d’adaptar-se a les necessitats i particularitats dels municipis; Porta a Porta pels municipis de més de 500 habitants com el Bruc, Castellolí, la Pobla de Claramunt, Carme, Capellades, la Torre de Claramunt, Sant Martí de Tous, Jorba, Copons i Orpí, i àrees tancades amb control d’accés per als de menys de 500 habitants i habitatges disseminats que afecta als municipis de Bellprat, Santa Maria de Miralles, Argençola, Montmaneu, Rubió i Veciana.

L’acció de comunicació principal és la Prova Pilot del porta a porta, en què deu famílies voluntàries practicaran, la primera quinzena de desembre, el funcionament del nou model de recollida. En una jornada inicial, se’ls farà una formació i se’ls entregarà el kit de recollida, consistent en quatre cubells de diferents dimensions i usos, bosses compostables i un calendari magnètic per informar de les fraccions que s’han de lliurar cada dia de la setmana.

Un cop realitzada aquesta prova pilot, participaran en un rodatge amb en Peyu per gravar el vídeo de difusió de la campanya, on les deu famílies voluntàries explicaran com ha estat la seva experiència amb el porta a porta.

En mateix Peyu va explicar el funcionament de la prova pilot en un acte celebrat a l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt, on també van assistir l’alcalde del municipi, Santi Broch; el president del Consell Comarcal de l’Anoia, Xavier Boquete; i el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost.

D’altres accions de comunicació previstes són projectes educatius a les escoles i instituts de la comarca, on els alumnes aprendran sobre el nou sistema i elaboraran materials que donaran suport a la campanya de comunicació, i la publicació trimestral d’un butlletí informatiu de subministrament gratuït.

Last modified: 5 de febrer de 2018