Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Entitats de la comarca participen de la 2a edició de la formació en Festes de Qualitat

18 de juny de 2018

La trobada té per objectius sensibilitzar sobre els riscos derivats del consum i oferir-los eines de prevenció davant les violències masclistes

Aquest dissabte joves de diferents entitats de la comarca, implicats en l’organització de les festes majors i d’altres activitats d’oci nocturn als seus municipis, s’han trobat a la 2a edició de la formació “Festes de Qualitat” impulsada per l’Oficina Jove de l’Anoia, per reflexionar conjuntament sobre quines actuacions poden dur a terme per reduir els riscos derivats del consum d’alcohol o d’altres substàncies i establir mecanismes de prevenció davant les diferents formes de manifestació de les violències masclistes.

La formació, que va tenir lloc al llarg del matí a les dependències del Consell Comarcal, es va dividir en dues parts. En un primer moment, es va abordar de forma més teòrica. En aquí es va parlar de quines són les pautes de seguretat a tenir en compte darrera d’una barra de festa major. Al mateix temps, vam reflexionar sobre les conseqüències que implica un consum abusiu i descontrolat. Tot seguit, l’associació Dones amb Empenta, va introduir la mirada de gènere mostrant com la violència masclista es manifesta i quines possibilitats tenim per prevenir-la, detectar-la i actuar en conseqüència.

La segona part, va voler oferir als joves la possibilitat de crear campanyes de prevenció conjunta i, en un format de treball grupal, els joves van decidir quins eren els missatges que volien traslladar a les seves festes. Es van revisar campanyes existents en format de cartells o falques d’àudio per, abans de finalitzar la jornada, gravar tres falques que aquest estiu sonaran a les festes organitzades per les entitats de la comarca.

Last modified: 18 de juny de 2018