Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Escoles i instituts de l’Anoia ja coneixen el nou model de recollida selectiva, porta a porta

1 de març de 2018

Abans de l’estiu entra en vigor un nou model de recollida de residus que implementa el Consell Comarcal de l’Anoia a 16 municipis de la comarca.

Per donar a conèixer la importància d’aquest canvi i els seus punts clau, diverses escoles i institucions de la comarca han participat en un projecte educatiu que també contemplava la participació a un concurs.

Durant els mesos de novembre i desembre es van realitzar fins a 50 tallers a les escoles i instituts de Capellades, Carme, Castellolí, Copons, El Bruc, Jorba, La Torre de Claramunt, Sant Martí de Tous i Vilanova d'Espoia (La Torre de Claramunt). L’objectiu era presentar-los el nou model porta a porta, explicar-los tots els detalls i animar-los a participar en un concurs creatiu per implicar-se més en el procés de canvi.

Pel que fa al concurs, els alumnes dels cursos inferiors de primària van participar en la modalitat de dibuix, els de cicle superior amb una redacció i els de secundària amb un vídeo. El proper 2 de març el Conseller de Medi Ambient del Consell Comarcal de l’Anoia, David Sànchez Garcia, visitarà els tres centres educatius guanyadors per fer l’entrega dels premis del dibuix, redacció i vídeo seleccionats. El premi consisteix en un llapis USB amb entrada mini i un carregador solar pel mòbil pels guanyadors del vídeo i en un lot de llibres pels guanyadors de dibuix i redacció.

Els tallers els va dirigir una educadora ambiental experta en gestió de residus. Es van dissenyar de manera dinàmica, participativa i adaptada a cada curs. En els cursos inferiors de primària es van repassar els tipus de fraccions (orgànica, paper i cartró, envasos, vidre i resta) i es van presentar els nous cubells; en canvi, als cursos superiors se’ls van explicar les característiques del model actual (contenidors a la via pública) i les del model que s’implantarà properament (porta a porta). En el cas de les sessions dirigides a secundària, també es va optar per reforçar la conscienciació sobre 3Rs: Reduir, Reutilitzar i Reciclar. Després de les explicacions i de les diverses activitats i jocs proposats a l’aula, la majoria dels alumnes van ser capaços de detectar ells mateixos els punts claus i els avantatges principals del nou model.

Properament es distribuirà de manera gratuïta el primer butlletí informatiu de l’AnoiaVerda, que citarà els noms dels guanyadors i inclourà els seus treballs. També s’hi trobarà informació del nou model de recollida selectiva, dels resultats actuals i els esperats, i de la valoració de la prova pilot realitzada amb 10 famílies de la comarca.

Last modified: 12 de març de 2018