Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Èxit en la prova pilot de tècnic de comerç compartit a Vallbona d’Anoia – El Consell Comarcal decideix donar continuïtat al projecte i ho obre a altres municipis

17 de novembre de 2015

El Consell Comarcal de l’Anoia valora molt positivament la prova pilot de tècnic de comerç compartit a Vallbona d’Anoia que durant un any ha desenvolupat tasques de suport en la dinamització i promoció del comerç d’aquest municipi.

Per primera vegada un Consell Comarcal apostava perquè els petits municipis poguessin compartir un tècnic per a la promoció del comerç del poble. El projecte ha permès donar suport en la dinamització del comerç urbà, en la singularització del comerç local i en la implantació de paràmetres de qualitat. Concretament, a Vallbona d’Anoia s’ha treballat en la dinamització de la campanya Nadal a la Plaça i en la Fira de la Garlanda, també s’han organitzat tallers formatius pels comerciants, s’ha creat l’Associació Vallbona Comerç i s’ha engegat el web www.jocomproavallbona.cat

L’existència d’aquesta figura vol fomentar el treball en xarxa entre municipis per compartir projectes i optimitzar recursos, oferir un ventall de polítiques comercials més ampli que va des de la dinamització fins a la formació o qualitat del comerç. D’altra banda, genera confiança i col·laboració entre comerciants i ajuntament a partir d’una visió externa.

Els bons resultats de la prova han fet prendre la decisió a l’ens comarcal d’aplicar la fórmula en altres pobles de la comarca. Així, tots els municipis interessats poden posar-se en contacte amb el departament de promoció comarcal del Consell Comarcal de l’Anoia.

Aquest projecte és possible gràcies a la col·laboració de la Diputació de Barcelona amb qui el Consell Comarcal va signar un conveni amb aquest fi.

Last modified: 5 de febrer de 2018