Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Finalitza un nou curs de coneixement de la societat catalana impartit pel Consell Comarcal a les persones nouvingudes

3 de juliol de 2012

Una quinzena d’alumnes procedents de diferents parts del món han assistit al curs de formació que el Consell Comarcal de l’Anoia imparteix a persones nouvingudes com a eina d’acollida.

El curs, que ha tingut una durada de 18 hores, s’ha impartit al Consell Comarcal de l’Anoia, va començar el 22 de maig i va finalitzar el passat 21 de juny.

L’objectiu de la iniciativa, és oferir a totes les persones nouvingudes, informació bàsica sobre el funcionament dels serveis del municipi i sobre la societat catalana (drets i deures fonamentals, sistema polític i administratiu, recursos i serveis, cultura, entre d’altres). Aquest curs de coneixement de l’entorn s’emmarca en el que s’ha anomenat circuit d’acollida.

La realització del circuit dóna dret a un certificat oficial que reconeix els coneixements assolits i que, en cas que sigui necessari, pot ser d’utilitat en alguns tràmits d’estrangeria. Els participants van rebre aquest diploma el passat 21 de juny de les mans del conseller d’ Integració social del Consell Comarcal de l’Anoia, Jordi Baron. Baron, va mostrar el seu interès en conèixer el  procés d’integració i saber si el curs és realment satisfactori i d’utilitat per a ells.

Des de fa més de quatre anys, el Pla de Ciutadania i Immigració del Consell Comarcal dóna suport i coordina els plans d’acollida als municipis de l’Anoia. Els municipis de Carme, La Pobla de Claramunt, Hostalets de Pierola, Capellades, Vallbona, La Llacuna, Masquefa, Òdena, Calaf, Piera, Montbui i Vilanova del Camí tenen conveni amb el Consell Comarcal per al desenvolupament del Servei d’Acollida Itinerant i de, l’anomenat, “circuit d’acollida”, unes accions que s’emmarquen dins de la Llei d’acollida del Parlament de Catalunya.

Last modified: 5 de febrer de 2018