Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Formació per a agents de la banca sobre maltractaments a les persones grans

12 de gener de 2016

El Consell Comarcal de l’Anoia segueix endavant amb la difusió de la campanya Tracta’m bé de prevenció dels maltractaments a les persones grans, que es realitza conjuntament amb l’Ajuntament d’Igualada.
En els darrers dies i en el marc d’aquesta campanya, s’està fent difusió personalitzada a totes les entitats bancàries de la comarca, a través d’ una visita als directors i/o subdirectors de les entitats, per explicar en què consisteix aquesta campanya. La iniciativa s’ha rebut amb molt bons ulls per part de totes les entitats visitades quedant pales la necessitat de fer visible aquest fenomen.

L’objectiu és que la informació arribi al màxim d’establiments que tenen contacte amb persones grans ja que són aquests els que poden detectar situacions anòmales que pot viure la persona en relació a un familiar, veí, conegut, etc. i, per tant, són observadors que poden alertar d’aquestes situacions.

Donada la complexitat que suposa les situacions de maltractaments a les persones grans, es convida i anima als professionals de la banca (directors/res d’oficina, treballadors/res d’atenció al públic, etc..) a la participació en la formació específica per aquests professionals sobre “Sensibilització i detecció dels maltractaments vers les persones grans”. Aquesta formació s’ha realitzat ja amb altres col·lectius professionals (agents de salut, justícia i seguretat, comerciants, ...) valorant com a èxit la seva iniciativa per poder establir pautes comunes d’actuació davant d’aquests tipus de situacions.

Aquesta formació es realitzarà el dijous 4 de febrer  de 12 a 14’30h a la seu del Consell Comarcal de l’Anoia (plaça Sant Miquel, 5 d’Igualada).

En cas d’estar-hi interessat podeu trucar al 938051585 (extensió 5) o bé enviar un correu electrònic a gentgran@anoia.cat

Aquesta formació està organitzada pel Consell Comarcal de l’Anoia amb el suport de Diputació de Barcelona i anirà a càrrec d’ EIMA (associació per a la investigació dels maltractaments a les persones grans).

Last modified: 5 de febrer de 2018