Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Google Maps enregistra els racons turístics més amagats de l’Anoia – El Consell Comarcal coordina el pas d’una càmera especial per una vintena d’espais d’interès

17 de juny de 2015

El Consell Comarcal ha coordinat el pas d'una càmera de Google per una vintena de rutes i espais d’interès turístic de l'Anoia. Els treballs d'enregistrament d'imatges es van realitzar del 2 al 8 de juny. Són molts els racons i quilòmetres que es van poder gravar, i es preveu que en un termini de 4 a 5 mesos ja es podran consultar a través de Google Maps.

La Gerència de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona ha arribat a un acord amb el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya i l'Agència Catalana de Turisme per donar visibilitat als actius turístics de la demarcació. Especialment d'aquells espais menys accessibles, on el cotxe que elabora les imatges per a Google Maps no pot arribar.

En aquests casos s'utilitza el Google Trekker, una càmera lligada a una motxilla, que permet captar imatges dels punts on no es pot accedir amb vehicle. Gràcies a aquesta eina ja s'han pogut incloure imatges panoràmiques de rutes de muntanya, platges, parcs o emplaçaments exteriors d'arreu de Catalunya a l'eina “Street View” de Google Maps. Ara li ha arribat el torn a la comarca de l'Anoia.

Les excursions de Google per l'Anoia
El Consell Comarcal coordina el pas d'una càmera especial per una vintena d'espais d'interèsA principi de juny, el Consell Comarcal va coordinar els treballs del Google Trekker, que va enregistrar una vintena d'espais i rutes arreu de la comarca.

En concret, a Castellolí s'han fotografiat dues rutes de barraques de pedra seca, mentre que a Sant Martí de Tous, la ruta de Sentfores i l’engorjat de la Fou. A La Llacuna s'han pres imatges del Puig Castellar, la Plana d’Ancosa, el Castell i les Fonts dels Hort i del Pla Novell.

D'altra banda, de Santa Margarida de Montbui s'ha plasmat l’entorn del Castell de Montbui i la Tossa amb l’alzina mil·lenària i la Fou de Can Milà. A Vilanova del Camí, el PR C-138 pujant al mirador de l’Aromir i passant pels Esgavellats. La càmera de Google també ha recorregut Santa Maria de Miralles, en concret, l’entorn del Castell de Miralles, el Balç de Fontanilles i el GR-7 de la serra.

A La Pobla de Claramunt s'ha enregistrat l’entorn del Castell de Claramunt i el camí de la Muntanya dels nens. També seran a Google Maps les rutes saludables a l’entorn del municipi d'Els Hostalets de Pierola i la ruta dels salts d’aigua de la Vall de l’Anoia, al municipi de Cabrera d'Anoia.

Last modified: 5 de febrer de 2018