El Consell Comarcal va acollir el passat 6 de febrer la presentació del programa "Pel bon tracte a les persones grans a la comarca de l'Anoia", una iniciativa del Departament de Benestar i Família de la Generalitat i l'Obra Social "la Caixa" juntament amb Diputació de Barcelona que té per màxim objectiu conscienciar i sensibilitzar a la població, visibilitzar situacions de maltractament a les persones grans i promocionar conductes de bon tracte a la gent gran.
El desplegament del programa que el Consell Comarcal lidera contempla diferents accions al territori. Una d’aquestes accions és una part formativa. És a dir, s’organitzaran formacions per a diferents perfils professionals per tal que aquests rebin una formació específica segons el seu àmbit d’actuació.
El divendres 12 de juny se’n va celebrar una per a l’àmbit judicial i cossos de seguretat on van inscriure’s 20 persones entre els quals van assistir-hi advocats, fiscals i policies locals. La seva participació en la formació fa evident l ’interès d’abordar aquesta problemàtica social també des d’aquests àmbits.. L’advocat Sr. Jordi Muñoz, que pertany a EIMA (associació per a la investigació sobre el maltractament a les persones grans) n’ ha estat el docent. La formació ha estat basada en casos pràctics, incidint amb l’imprescindible treball en xarxa i la bona coordinació per a l’abordatge de diferents situacions de vulnerabilitat. L’èxit que ha assolit la formació fa pensar en la importància de conèixer els diferents agents, els seus límits d’actuació i com treballar conjuntament per optimitzar-ne els resultats.
Properament, el divendres 3 de juliol de 14 a 16’30h, es realitzarà una altra formació per a farmàcies, comerços, docents i alumnes de l’àmbit de la vellesa. Aquesta és una acció formativa gratuïta que es durà a terme al Parc Motor de Castellolí i en la qual vol comptar amb el màxim de nombre possible de persones interessades d’aquests àmbits. per a professionals de l’àmbit social. Les persones interessades en assistir-hi ho podran fer enviant la seva petició a gentgran@anoia.cat .
L’objectiu és sensibilitzar i conscienciar a la població en general d’aquest fenomen així com crear xarxa per a detectar i comunicar possibles situacions de risc; alhora, mostrar en què ens hem de fixar i què hem de fer si detectem aquestes possibles situacions.
Last modified: 5 de febrer de 2018