Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Hostalets de Pierola integra els joves que migren sols que passen el juliol al municipi

1 d'agost de 2019

Ha impulsat la campanya 'Trenquem barreres!', promoguda pel Consell Comarcal i l’Ajuntament d'Hostalets de Pierola

La regidoria d'Acció Social de l'Ajuntament dels Hostalets de Pierola i l'Àrea Jove del Consell Comarcal de l'Anoia han promogut aquest juliol la campanya 'Trenquem barreres!'. Sorgit arran de la coneixença que durant el mes de juliol joves que migren sols farien una estada a l'alberg de Can Roviralta, el projecte ha buscat conèixer, conviure i compartir amb aquests joves, per saber quina és la seva realitat de primera mà, sense opinions basades en prejudicis o el ressò mediàtic d'alguns casos.

A través del programa, l'objectiu dels Hostalets ha estat vincular-se amb ells, tractant-los com a un grup de joves més del poble, sense tenir en compte cap altre consideració, una interacció que valoren com un èxit.

'Trenquem barreres!' va començar amb una tertúlia participativa amb professionals coneixedors de la realitat dels joves que migren sols, amb els responsables del centre residencial on conviuen els joves i amb la ciutadania del municipi. Els participants hi van poder exposar les seves idees i fer les preguntes que van creure convenients. Entre d'altres temes es va parlar dels motius pels quals aquests joves han de migrar del seu país de procedència i s’han d’adaptar a una realitat totalment diferent en un país en què se'ls considerats immigrants.

La comissió 'Trenquem barreres!', creada per un petit grup de joves del municipi, va aconseguir dinamitzar tres activitats organitzades amb l’objectiu de fomentar la interacció de tot el jovent que durant el mes de juliol ha estat vivint als Hostalets de Pierola, independentment de la seva procedència. Les activitats han estat un taller de percussió, un torneig de futbol i una gimcana jove.

Els organitzadors del projecte han agraït la implicació dels joves que han preparat activitats, a la ciutadania que ha col·laborat en la dinamització de la gimcana jove; la com també la del Punt Jove dels Hostalets, de l’Acbaldrich, del CF dels Hostalets de Pierola; dels educadors i joves de l’Alberg i de l’equip de govern.

Last modified: 1 d'agost de 2019