Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

L’empresa poblatana Miquel y Costas crearà 360 llocs de treball a l’Anoia

9 de maig de 2011

L’empresa paperera Miquel y Costas & Miquel, SA ubicada a la Pobla de Claramunt, construirà una nova planta en aquest municipi de l’Anoia, que suposarà una inversió de 45 milions d’euros i la creació de 360 llocs de treball, 60 directes i 300 d’indirectes. Aquest anunci es va fer en el transcurs d’una recepció oficial del President de la Generalitat, Artur Mas, amb l’alcalde de la Pobla, Santi Broch; el president del Consell Comarcal de l’Anoia, Marc Castells, representants de l’empresa i del Govern Català.

Després de la reunió, tant l’alcalde com el president del Consell Comarcal de l’Anoia es van mostrar molt satisfets per la notícia. Santi Broch va afirmar que “des de l’Ajuntament hem ajudat a l’empresa per fer aquesta ampliació i seguirem donant suport, en aquests moments de crisi, al sector empresarial del nostre municipi”. Marc Castells va declarar que “és un orgull que una empresa faci una inversió tan important en una comarca tan castigada per la desindustrialització i l’atur”. El president de l’ens comarcal va assegurar que “les administracions públiques hem d’estar al costat de les empreses, que són les que generen riquesa”.

El director general d’Indústria, Joan Sureda, va qualificar la inversió de l’empresa poblatana com a “importantíssima per a Catalunya” i va dir que és “un exemple de l’aposta que ha de fer el país en noves tecnologies”.

La planta s’ubicarà en un terreny de 14.000 m2 i la seva construcció començarà l’últim quadrimestre de l’any. Es preveu que la posada en marxa tingui lloc aproximadament un any després. La nova factoria, que portarà per nom Terranova Papers, se centrarà en la producció de papers industrials de gran sofisticació tècnica i alt valor afegit i serà, a més, la plataforma des de la qual el grup treballarà en el desenvolupament de nous productes. La nova planta incorporarà una tecnologia que implicarà adoptar processos de producció tecnològicament inèdits fins ara a l’estat espanyol.

A la reunió, que va tenir lloc al Palau de la Generalitat, hi van assistir una delegació del grup Miquel y Costas & Miquel, SA formada pel seu president, Jordi Mercader Miró; Carles Gasòliba, membre del Consell d’Administració; Javier Basañez, conseller i secretari del Consell d’Administració i secretari general del grup; Jordi Mercader Barata, director general de Miquel y Costas; Josep Payola Bassets, gerent de MB Papeles Especiales, SA; i Yann Michel, gerent de Miquel y Costas Tecnologías, SA i director de noves inversions del Grup Miquel y Costas. També van assistir a la trobada el director general d’Indústria, Joan Sureda; el delegat de la Generalitat a la Catalunya Central, Jordi Moltó.

Last modified: 5 de febrer de 2018