Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal ha organitzat durant el mes d’abril i maig el Plenari Tècnic amb professionals de joventut de l’Anoia i el Plenari Polític amb regidors de joventut de la comarca

12 de maig de 2011

Tècnics, dinamitzadors i informadors juvenils han participat al plenari tècnic de joventut de l’Anoia, l’espai de coordinació entre el Consell Comarcal i els professionals implicats en matèria de joventut a la comarca. Dies després es va celebrar el plenari polític amb regidors i regidores de joventut de la comarca.

El Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal va organitzar el passat 12 d’abril al nou equipament juvenil de Masquefa ROJO PUNT JOVE el Plenari Tècnic amb professionals de Joventut de l’Anoia, espai creat per millorar la coordinació entre el Consell Comarcal i els agents implicats en matèria de joventut a la comarca. A l’acte van participar la majoria de professionals de joventut de la comarca representant els municipis de El Bruc, Calaf, Castellolí, Igualada, Masquefa, Òdena, la Pobla de Claramunt, Sant Martí Sesgueioles, Vallbona d’Anoia i Vilanova del Camí. Van excusar la seva assistència la resta de tècnics de la comarca.

En la primera part d’aquest espai es van avaluar els projectes executats durant el 2009-2010 en el marc del Pla Comarcal de Joventut i els grups de treball temàtics amb els que s’ha estat treballant des que funciona la nova xarxa de professionals de joventut d’àmbit comarcal. Després de la valoració individual es va exposar en comú els resultats i es van revisar quins eren els projectes que es volien finalitzar, donar-li continuïtat o bé reformular. A la segona part del plenari es va realitzar una dinàmica per que els professionals poguessin opinar, proposar, ampliar informació, en definitiva, dir la seva pel que fa als projectes comarcals per aquest 2011. Un cop deixat el temps corresponent es van posar en comú els resultats de tots els projectes i es van prioritzar aquells que s’haurien d’executar o planificar a curt termini.

Les propostes d’aquest plenari tècnic van ser presentades posteriorment per la tècnica de joventut comarcal en el plenari polític de regidors/es de joventut que es va celebrar el 2 de maig de 2011 al Consell Comarcal de l’Anoia.

A l’acte van participar diferents regidors/a de joventut de la comarca. L’acte va  consistir en una dinàmica en la que els regidors/des de joventut van poder compartir l’experiència de 4 anys en el seu municipi amb la resta de regidors i avaluar conjuntament el treball realitzat. Van poder opinar i reflexionar sobre com es van sentir a l’incorporar-se com regidor/a de joventut, quin i com va ser el primer contacte amb els joves del municipi, com van detectar les necessitats i quins van ser el projectes a implementar, si van tenir contacte amb el Consell Comarcal de l’Anoia i què els va aportar, etc.
Finalment i com a comiat, van gaudir d’una representació de teatre gràcies a la col·laboració del Grup de Teatre Espontani d’Òdena i el conseller comarcal de joventut, en Xavier Brugués i Brugués va agraïr la participació dels assistents.

Des de la Conselleria de Joventut s’agraeix als professionals i als regidors/es de joventut la seva participació i implicació en aquestes sessions. És fa recordatori de la importància que els municipis de la comarca estiguin representats en aquests processos tant a nivell tècnic com polític per promoure les polítiques de joventut a la comarca i per fomentar el treball en xarxa entre els agents que intervenen en matèria de joventut.

Last modified: 5 de febrer de 2018