Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

La campanya “Fem orgànica” arriba en forma de guia a les escoles de la comarca

15 de març de 2011

Totes les escoles dels municipis que aquest darrer any van adherir-se a la campanya “Fem orgànica” i “Fem compostatge” impulsada pel Consell Comarcal de l’Anoia, tenen una nova eina educativa per explicar als alumnes el reciclatge de la matèria orgànica.

L’ens anoienc, amb la voluntat de conscienciar i promoure la reducció de residus entre els més joves, ha editat una guia educativa destinada únicament als escolars sobre el reciclatge. Així, des del passat mes de febrer 14 escoles de la nostra comarca disposen d’aquesta guia.

"Coneguem les deixalles", és el títol d’aquesta nova guia educativa que repassa d'una manera amena i divertida els diferents conceptes relacionats amb la gestió dels residus. A tall d’exemple hi podem trobar: l'evolució de l'augment de la generació dels residus, les 3 R (les tres erres) - reduir, reutilitzar i reciclar, els diferents processos de reciclatge del paper, els envasos, el vidre i la matèria orgànica, entre altres.

Aquesta però no és l’única acció que el Consell Comarcal de l’Anoia, a través del seu departament de medi ambient ha dut a terme a les escoles. Anteriorment ja va dur a terme diferents tallers i activitats per explicar als alumnes què és la matèria orgànica, quins són els beneficis de reciclar-la i com col·laborar a casa amb el reciclatge de l’orgànica i va fer repartiment de 1.200 boc’n roll.

La nova guia educativa “coneguem les deixalles” properament també serà distribuïda a totes les biblioteques públiques de la comarca i a la pàgina web de l’ens comarcal www.anoia.cat s’hi podrà trobar la versió digital.

Last modified: 5 de febrer de 2018